MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni efendileri beklerken
Tayfun MARO
YAZARLAR
10 Ağustos 2020 Pazartesi

Yeni efendileri beklerken

Eski Dünyacılar ile Yeni Dünyacılar karşı karşıya. Değişim sürecinin tetiklediği mücadele sürerken, eski ile yeni arasında gerilen insan, şaşkın ve endişeli…

İnsanlık, başına gelenler ve gelecek olanlar hakkında henüz yeterince fikir sahibi değil.

Sıklıkla tekrarladığım gibi;

Kapitalist sistem tarih sahnesinden çekiliyor; 5 yüzyıllık varlığının son bulmakta olduğu koşullarda, yeryüzü kaotik bir dönemden geçiyor.

İçinden geçtiğimiz kaotik dönem sadece kapitalist sistemin çöküşüyle sınırlı değil, uygarlık krizinin öncülleri de ortaya çıkmış bulunuyor. Uygarlık kriziyle birlikte “Eski Dünya”nın piyasa düzeni yıkılıyor ve mevcut sistemde çıkış yolları kapalı.

Bu kaotik dönemi, en hazır sınıf olan burjuvazi yönetiyor.

Çıkış; yapay zekâ.

Sol da rol kapmaya çalışıyor.

İnsanlık, falında çıkanı anlamaya çalışıyor. Covid-19 ile gelen maskeli sosyal mesafeden uygarlık krizine nasıl geçiş yaptığını anlamaya çalışıyor. Sosyoekonomik kriz, iklim krizi derken nasıl oldu da bir çağın kapanmakta olduğu gerçeğiyle yüz yüze geldiğini anlamaya çalışıyor.

Görünen o ki Yeni Dünyacılar, tarihi Corona hamlesiyle ön aldı. Sanayi toplumu, normalleşmeye çalışarak bu hamlenin önünü kesmeye çalışıyor. Yeni toplum ise yeni normal ile hemhal değişimi içselleştirmeye çalışıyor. Bu daha başlangıç…

Ancak başka dinamikler de çalışmaya başladı; Eski normal ile yeni normal arasında oluşan gerilim hattında sarsılan insanlık, güvenlik sorunu yaşamaya başladı.

Büyük bunalımlarda, insanlar, etnik ve kültürel açıdan kendisine benzeyenlere yöneliyor. Ve bu yöneliş, otoriter rejimleri ve fanatik yaklaşımları cesaretlendiriyor.

İnsan tekinin en geniş anlamıyla kendini güvende hissetmeyeceği bu dönemde, cemaatleşme alıp başını gidecek.

İnsanlığı öyle zorlu bir geçiş dönemi bekliyor ki herkes ayağını yaşadığı topraklara çok sağlam basmak zorunda; O zemin bir kere kaymaya başlarsa, her şey için çok geç olacak.

Eski Dünyacılar ile Yeni Dünyacılar arasındaki mücadele günbegün görünür hale gelirken, insanlık nasıl bir belaya çattığını ancak “Gönüllü Köleler/Efendiler” düzeni kurulduğunda anlayacak. Ve belki de, tükenişten çöküşe giden yolda, başka bir dünyanın kapıları açılacak.

İşte tam orada, “komünal yaşam”ın alternatif yaşam biçimi olarak insanlık gündemine girmesi kuvvetle muhtemeldir.

Her zaman söylediğim gibi; “Yeni bir dil kurulacak, hayat yeniden söylenecek.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 The end
 15 Ağustos 2020 Cumartesi 17:46
Bizim yaş ortalamız 18 25 55 fakat büyük abilerimiz buraya yazmaz.bu böyle biline artı o kraviti takar iceride gireriz yanlız senin için sonrası???seninle russia ruleti oynamak isterdim ismine isim telefonuna telefon.fakat o yürek sende yok
 Ekin
 14 Ağustos 2020 Cuma 21:46
Ahahahaha bırak kuru gürültü yapmayı. Kopyala yapıştırla ilgili kanıt sorduk, boş teneke gibi tıngırdıyorsun. Tamam yazma ismini, hepimiz kim olduğunu biliyoruz zaten, amma ödlek çıktın:)) Tesadüfen göz atıyormuşmuş ajababbavdvshabdj ya hadi bi, hadi. Akşam akşam güldürdün:) Ama kanıtları bekliyoruz, kaynadı sanma, hadi bakalım anca.
 Herkes?
 14 Ağustos 2020 Cuma 14:48
Türkçe ile sorunları olduğu veya sünger gibi içtikleri için ağızları dolanan "beslemeler" ortaya salınıp, "efendi" masanın altına saklandığına göre bu başlığı kapatıyorum. :))) Ve bir daha hiç kimseyi yanıtlamayacağım, çünkü içinde debelendikleri pis kokulu çukurdan bana da çamur sıçratmalarına fırsat tanımayacağım. LAKİN SON İKİ ÇİFT LAFIM OLACAK: 1) Şöyle bir göz gezdirdim de, zaten okur fakiri olan tayfun maro adlı adamın yazı(!)larının yorum bölümlerinde, buradaki yandaş "sürü"nün bir tekinin bile adını veya rümuzunu göremedim.:))) "Ne iş?" diye düşünürken, Hitler'in, sadece miting kırmak için bir araya gelen kara gömlekli bindirilmiş kıtaları veya Recep Tayyip'in, sadece muhalefete gözdağı vermek için bir araya gelip ekranlarda poz veren beyaz kefenlileri aklıma geliverdi. "Beslemeler"le bu kadar benzeşmeleri tesadüf olmasa gerek, he mi? :))) 3)Yandaşlardan birinin veya birkaçının sandığı gibi, tayfun maro denen adamın(!) okuyucusu filan değilim. Tesadüfen göz attığım yazı(!)larında, görüşlerine katılmayan okurlara yakışıksız saldırılarını gördüğüm için müdahele ettim ve okurlarına saldırdığı sürece MÜDAHELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM. Bu benim "okur hakkımdır" ve beni engellemeye "besleme çakalların" gücü filan yetmez. Çok rahatsız olan varsa kepenklerini kapatıp zamanını "demlenmeye" ayırabilir. :))) 3) IQ sorunları nedeniyle dolduruşa gelerek boylarını ve beyin kapasitelerini aşan konulara burunlarını sokup "efendilerine" yaranmak amacıyla bıçkın/kopuk havalara giren pabucumun kenarı değerindeki bazı çaylaklara, "havlayacak köpek dişlerini göstermez" veya "it ürür kervan yürür" demem bile yeterdi ama yine de kendilerine uyarı niteliğinde bir "kıyak" yapacağım. Şöyle ki; ileride bir gün "ben ettim sen eyleme" diye ağlayıp yalvararak, kaçacak delik aramak istemiyorlarsa veya yine bir gün iyi hal indiriminden yararlanmak için "karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar" hesabı, kravat takıp boyunlarını bükerek "hatırlamıyorum hakim bey, ucuz şarap içmiştim, sarhoştum" klasik savunmasına bel bağlamak istemiyorlarsa, meydanı boş sanıp da karşılarındakileri tehdit etmeden önce BİN KEZ düşünsünler, he mi, TAM BİN KEZ!!! Söyleyeceklerim bu kadar, "sürü" artık gidebilir, "beslenme" saatleri yaklaşmıştır sanırım. :))) Çıkış kapısı tam arkalarında...
 The end
 13 Ağustos 2020 Perşembe 20:46
Knk açtım senin kudur parçayı yıkıldım bro TÜRKİYEDEN Almanya'ya sevgiler seviyoruz sizi @The end
 Kabus Berk İnan
 13 Ağustos 2020 Perşembe 19:21
kudur kudur kudur kudur)Almanya'dan kucak dolusu Sevgilerle @tetenyakabus TÜRKiYEM
 Ekin
 13 Ağustos 2020 Perşembe 16:26
Herkescim, Ekin deyince senin de arkadaşlarının da dizlerinin bağı çözülür, bunu bilmeyen yok :) Hâlâ boş konuşuyorsun. Buraya ismin ve iddia ettiğin plagiarism kanıtlarınla gel. Bak herkes yazmış ismini cismini. Dört gözle bekliyoruz seni:)
 Mert uluç
 13 Ağustos 2020 Perşembe 15:53
Mert uluç-ahmet ataseven-koray şanlı sıra senin?
 Herkes?
 13 Ağustos 2020 Perşembe 14:16
Ne kadar da çok "yarası olan" varmış maşşallah, SÜRÜSÜNE bereket :))))) Ve hepsinin de adı soyadı yazılı(!)
 Abimin hatrına
 13 Ağustos 2020 Perşembe 13:38
18 yaşındayım.adım mert öğrenciyim.Burada olma sebebim olay var dediler geldim.Bak güzel abim bizimle uğraşma biz yaşça ufağız ama tehlikeliyiz .Saygılarımla
 Herkes seni gidi seni
 13 Ağustos 2020 Perşembe 13:16
Şii mayk (michael) derdin ne senin :)))yazsana ismini ...Tayfun Maro'nun avenesi seni ne yapar biliyormusun akıllım... düşün bi :) yaz bana .sen ismini yazsana ama erkekçe....
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz