MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yetmişinde bile mesela, zeytin dikeceksin…
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
25 Nisan 2017 Salı

Yetmişinde bile mesela, zeytin dikeceksin…

“Yani öyle ciddiye alacaksın ki yaşamayı/Yetmişinde bile zeytin dikeceksin/Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil/Ölmekten korktuğun halde, ölüme inanmadığın için, Yaşamak yanın ağır bastığında…”

Türklerin büyük şairi Nazım Hikmet nurlar, ışıklar içinde yat. Her bir şiirin öğretiyle doludur senin. Ben yetmişime gelmeden zeytinlerimi diktim, farkına vardım yüceliğinin. Hatta benim dostlarıma hediyelerim ya zeytin ağacı, ya meşe ağacı, ya çınar ya da sedir ağacı olmuştur. İlginç gövdeleri ile insanları kendine hayran bırakan asırlık zeytin ağaçları fotoğraflarım sergilediği il ve ilçelerde çok beğenildi. Adaletin, barışın, bolluğun simgesi zeytin ağacı, tüm din kitaplarında yer alır. Meyvesinden yaprağına yüzyıllar boyunca insanoğluna sağlıklı yaşam sunmuştur. Çoğunlukla Ege Bölgesi’nde görülen bu kutsal ağacın hasatları, şenlikleri ve fuarları da bir o kadar bereketli olur.

Ekoloji İzmir Olivtech Fuarı yarın açılıyor

Ekoloji İzmir-8. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech-7. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin alanlarında tek ihtisas fuarları özelliği ile büyük ilgi görüyor. Binlerce zeytinci ve zeytin sevdalısını biraraya getiren muhteşem bir fuar oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmet, Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş (İZFAŞ) davetlisi olarak “Bin Yıllık Zeytin Ağaçları” fotoğraf sergisini bir kez Prof. Dr. Suat Çağlayan ve bir kez de yalnız açmıştım. Bu yıl Ekoloji İzmir ile Olivtech Fuarı’nda “Gurme İzmir” başlığı altında mevcut ürün grubu yelpazesini süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleştirecek. Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı organik ürünler fuarı olarak tüm sektörler İzmir’de buluşturacak. Fuarın ürün grupları ise sertifikalı organik ürünler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşları olacak. Gurme İzmir Olivtech 2017 Fuarı’nın ürün grupları zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, fermente ürünler, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa, bidon ambalaj, üretim teknolojileri, saklama üniteleri ve gıda analiz laboratuvarları olacak. Zeytin ve Zeytinyağı sektörünün buluşma noktası olan İzmir, komşu pazarlar için mükemmel fırsatlar sunuyor. 29 Nisan akşamı son bulacak fuarı sağlığınız için mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı incelemelere göre her yıl dünya üzerinde 10 milyon hastaya kanser teşhisi konuluyor. Sebebi, GDO’lu ve hormonlu besinler. Dünya Sağlık Örgütü, (World Health Organization WHO) tarım ilaçlarının canlılara verdiği zararları sık sık duyuruyor ve organik (Ekolojik) gıdaların yetiştirilmesini teşvik ediyor. Organik gıdalarının yetiştirilmesi ve işlenmesinde yapay ve benzeri gübreler, böcek ilaçları, büyütme düzenleyiciler, hormon, antibiyotik, koruyucu, kimyasal kaplama, katkı ve parlatıcı maddeler kesinlikle bulunmuyor. Organik gıdalar ve ürünlerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organik tarım logosu olmalı mutlaka. Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız, yediğiniz ve içtiğiniz her şeye dikkat etmek zorundasınız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz