MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yine CHP
Emin ÖZTÜRK
YAZARLAR
31 Ocak 2018 Çarşamba

Yine CHP

CHP’de Kurultay yaklaşırken adaylar ve adaylardan haberler süslüyor gazeteleri. İlhan Cihaner ile birlikte sol siyaset bildirisi yayınlayan Selin Sayek Böke’nin CHP’nin geleceğine dair söylemleri en ilginç olanı.

Evrensel sol değerlerden falan bahsediyor.

Bu dönemde; CHP’de evrensel sol değerlerden bahsetmek, Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey olsa gerek…

Lakin Baykal döneminden bu yana CHP; ‘sağ’ denizlerde yelken açma çabası içinde. Üstelik kendi seçmenini küstürme pahasına! İthal adaylarla kazanalım derken kendi seçmenini küstürdüğü örnekler o kadar çok ki…

İlk aklıma gelen ise Baykal döneminde Yozgat’a aday gösterilen Lütfullah Kayalar örneği. CHP bu hamlesiyle elindeki tek milletvekilliğini de kaybetmişti. 

O gün bu gündür adayları içersinde; DYP kökenli mi ararsın, ANAP kökenli mi ararsın, MHP kökenli mi ararsın, aşiret kökenli mi hepsinden birkaç ‘tutam’ var. Mehmet Haberal ve Sinan Aygün gibi ünlüler. Mehmet Bekaroğlu yeni gözdeler. İlhan Kesici gibi daimi gözdeler…

Görünen o ki; taşıma su CHP’yi iktidara taşımaya yetmedi.  

Selin Sayek Böke, yeni bir yol haritası çiziyor: “Ülkenin ve dünyanın yaşadığı sorunların çaresi evrensel sol değerlerde yatıyor. Bu evrensel sol değerlerle ortaya çıkacak. Bugün CHP'nin çizmesi gerektiği yön konusunda çok net bir çerçeve tarif ediyorum. Çok net bir siyasi anlayış ve partide egemen kılmak istediğimiz bir anlayışa dair de çok temel bir gelecek hayali ortaya koyuyorum. Bugün Türkiye'yi de bir toplum olarak bir arada tutacak en temel değerler arasında barış da var, laiklik de var, adalet de var, özgürlük de var, eşitlik de var. Dolayısıyla biz bunun mücadelesini hep birlikte vermek zorundayız.”

16 Nisan Referandumu sonrası yaptığı "16 Nisan'da yapılan referandum yok hükmündedir irademiz gasp edilmiştir. CHP üzerine düşen her şeyi yapmaya hazırdır. Bunların içine Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de girer"   sözleriyle partideki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

CHP’yi evrensel sol değerlere davet etmenin sonucu bakalım nereye varacak…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz