MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Hedefimiz enflasyonu tek haneye düşürmek'
Ekonomi
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15:18

'Hedefimiz enflasyonu tek haneye düşürmek'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti;

Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir.

Bunun yanı sıra vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık. Örneğin; asgari ücreti vergi dışı bıraktık, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik, kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik.

Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır. (TRT HABER)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhtar
 8 Mayıs 2024 Çarşamba 17:08
kardeşim dusureceksen düşür dusurene kadar da ses cıkarma hergun dusurecez demekle olmuyor oncelikle devlette calısıp 3-5 yerden maas alanların arpalıklarını kes. Devlette liyakatı getir. Daha gecenlerde öğretmen Arkadaşım geldi 15 gün luks 5 yıldızlı otelde kalmalı eğitim adı altında seminere katıldı ve onlarca kısı devlet ödüyor bunların paralarını ve ne işe yarıyor kı lafta seminer asılda mis gibi devlet kasasından 5 yıldızlı otelde tatil. Sen bunların önünü kes konuşma iş yap başa geleli sen bir seneyı bulmak uzere hala laklak yapacaz da edecez de bir senedir neden bu adımları atmadıgını acıkla merak ediyoruz
 
 8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:55
YİD yapılan köprüleri satın.
 VfV
 8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:37
50 yıl sonra belki olur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz