MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Kiralamalar yüksek' eleştirisine Kılıç'tan net yanıt: Bankaların önerisi kabul edilebilir değil
Yerel Yönetimler
5 Nisan 2023 Çarşamba 17:39

'Kiralamalar yüksek' eleştirisine Kılıç'tan net yanıt: Bankaların önerisi kabul edilebilir değil

Buca Belediye Meclisi'nde konuşan ve 'araç kiralama ücreti'  eleştirilerine yanıt veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "2 yıl önce 98 aracın alınması ile ilgili meclis kararı almıştık ancak maalesef kur krizi yaşandığında her şey olduğu yerde kaldı. Şimdi de belediyeden kredi yetkisi aldık, bankalara başvuruyoruz ancak sadece 1 banka 10 milyon TL teklif verdi. Bu Buca Belediyesi için komik bir rakam. Biz kredi konusunda zor bir durumdayız. İller Bankası konusunda büyük bir  sürprize uğradık. Geçen yılın Nisan ayına göre daha düşük bir bedel geldi" ifadelerini kullandı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlık yaptı.

Meclisin  gündeminde ise encümen ve ihtisas komisyonu seçimleri yer aldı. Mecliste ayrıca belediye logosunun değişimi önerisi de gündeme geldi.

BUCA’DA LOGO DEĞİŞİYOR MU?
Nisan ayı meclis oturumunda meclis oturumu gündemine Buca Belediyesi’nin kullandığı kurumsal logosunda değişiklik yapılması önerisi meclis gündemine geldi. Buna göre “05 Mayıs 2010 tarih ve 2010/92 sayılı Meclis Kararıyla Belediyemizde kullanılan mevcut tanıtıcı amblem olan sarı zemin üzerine lacivert daire ile çizilen amblemin değiştirilme ihtiyacı hasıl olduğundan,eski ambleme ilişkin 05 Mayıs 2010 tarih ve 2010/92 sayılı Meclis Kararının iptal edilerek, gerek mavi zemin üzerine beyaz daire ile çizilen, üstte ve altta beyaz renkle büyük harflerle, üstte Buca altta Belediyesi yazan, yazı bitiminde önce beyaz ince daire, ardından kalın beyaz daire içinde ortası tamamen beyaz dolguyla dolu, üzerinde mavi renkte küçük dairelerden oluşan, üç tane ile başlayıp, altında iki tane ile devam eden ve yine altında tek tane ile biten, tekli tanenin içinde Belediyemizin resmi kuruluş tarihi olan 1923 yazan, 1 adet üzüm salkımından oluşan amblemin, gerekse beyaz zemin üzerine mavi daire ile çizilen, üstte ve altta mavi renkle büyük harflerle, üstte Buca altta Belediyesi yazan, yazı bitiminde önce mavi ince daire, ardından kalın mavi daire içinde ortası tamamen mavi doluyla dolu, üzerinde beyaz küçük dairelerden oluşan, üç tane ile başlayıp, altında iki tane ile devam eden ve yine altında tek tane ile biten, tekli tanenin içinde Belediyemizin resmi kuruluş tarihi olan 1923 yazan 1 adet üzüm salkımından oluşan amblemin yeni Buca Belediyesi amblemi olarak kullanılmasıistemine dair önerge” ifadelerinin kullanıldığı önerge gündem metninde yer aldı. Mecliste maddelerinin görüşülmesi sırasında ise Belediye Başkanı Erhan Kılıç kendi iradesi ile ilgili gündem maddesinin gündemden çekilmesine karar verdi.

AKSU: GÖREN VARSA…
AK Parti Meclis Üyesi Ziya Aksu, faaliyet raporu ile ilgili görüşlerini belirtmek amacıyla parti adına söz alırken, "Eleştirilerimiz sizi yermek veya yaptığınız işlere gölge düşürmek amacıyla değildir. Yaptığımız her eleştirinin size kılavuz olmasının niyetindeyiz. Fen işleri müdürlüğümüz belediyenin yüz akı olması gereken bir müdürlük. Gerektiği halde biz neden bunu sahada göremiyoruz. Denetim komisyonlarda yaptığımız incelemelerde müdürlerimizin bize verdiği bilgi de sosyal ve kültürel tesisi için 120 milyon TL bütçe ayrılmış. Park bahçede 47 milyon 500 TL’de park yapımı ve oyuncak alınması için harcanmış. Bunları gören varsa gelsin bize göstersin” dedi.

KILIÇ: NORMALDE YÜZDE 122 ARTMALIYDI
Söze giren Başkan Kılıç, “Bunlar tahmini bütçe biz böyle bir rakam belirlemiştik ancak geçen sene çıktığımız 4 ihaleye giren olmadı. Bu bizden değil ülkenin ekonomik koşullarını düşünmek gerekiyor İller Bankası’nın bize gelen aylık ücret  yüzde 122 artması gerekiyor. Ancak bugün gelen para geçen yıl 10 ise bu yıl 9” diye konuştu.

AKSU: BİR TEMİN YAPILACAKSA… 
Sözlerine devam eden AK Partili Aksu, “10 milyonluk yol yapım malzemesi almışız ancak bizim asfalt plenti şantiyemiz neden hala hizmete giremedi?  Bunun bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz. Park Bahçeler'de en dikkat çeken konu satın alınan ürünler. Küçük bir tornavida almışız  480 TL. Doğrudan teminlerde alınan ürünlerin... 986 doğrudan temin dosyası var bunlarla ilgili harcamalar gerçekten içler acısı. Bende esnafım ve bir ürün alınacaksa en makulü seçilmeli. Bi su varsa her müdürlük farklı fiyatlara alınmış. Park Bahçeler adına 2 yıl önce yapılan işi takdirle karşılıyoruz. Belediyemizden temizlik işleri 85 milyon ayrılmış, gerçekleşen 70 milyon TL. belediyemiz ciddi bir kar etmiştir. Eğer araç kiralama işi devam etse belki çok daha pahalıya denk gelecekti. 66 aracımız hala kiralama usulü.  Bunlar her ay 1 milyon TL ödüyoruz. Marangoz atölyemiz var ancak park bahçelerdeki bank işini dışarıdan satın alıyoruz. Bunu kendi bünyemizden yapmamız lazım. 15 milyon TL'yi tamir bakım işlerine harcamışız. Bu parayla kendimize bir şantiye kurabilirdik. Basın Yayın Müdürlüğü de çokça canımızı yakan bir durum. Buca Belediyesi fotoğraf makinesi ve kamera alımları yapmış. 2 ihale var ve bunlarda 1 milyon 700 bin TL tutmuş. Bunların doğru alımlar olmadığını görüyoruz. İnanıyorum ki bu makineler ile güzel bir Yeşilçam filmi çekeriz. Anadolu lezzetleri çok güzeldi ancak orada Onur Akın Konseri için 3 milyon 304 bin TL harcandığını öğrendik. Belediyeler doğru işler yapacaksa krediler almalı. Eğer siz araç alımı yapacaksanız grubumuz size sonsuz destek verecektir.  Şu an toplam 470 milyon TL civarında belediyemizin borcu var. Daha yaşanabilir Buca için sizleri bu bütçelerde daha faydalı ve güzel işler yapacağınıza inanıyoruz.

KRİZ YAŞANINCA HER ŞEY YARIDA KALDI
Aksu'ya yanıt vermeye devam eden Başkan Kılıç, "Tek bir mal için hiçbir zaman doğrudan temin yapılmaz.  3 parça mal alınacaksa bunların toplamı için fiyat alırız piyasadan. Bunlar içinde hangisine kaç para istenmiş yazmıyor. Bizim için önemli olan toplamı , sayısı ve niteliği. Biz her zaman total rakamlara bakıyoruz. Tek bir ürün için hiçbir zaman doğrudan temin yapılmaz bizde. Birkaç ürün paket haline getirilir ve hepsinin totelinde en iyi fiyat neyse biz onu seçeriz. Kredi bulabilsek hemen araçları alacağım. Destek verin çekelim krediyi hemen alacağım araçları. Şu an yeni bir şantiye kuruyoruz. Bu şantiye içerisinde de marangozundan tüm kademelerine kadar bir çok alan bulunacak. Böylece bunlar da azalacaktır. Onur Akın konseri için dediğiniz konu ise tüm organizasyon içindir. Tek bir konser için değil. Asfalt şantiyesi ile  ilgili kuruldu. İnanın düşünülemeyecek teknik problemler yaşandı. Biraz uzadı ama… Biz yeni büyük bir şantiye yaptığımız için… Dokuz Eylül Üniversitesi içinde bulunan şantiyemizden tahliye ediliyoruz. Bir şantiyemiz olmuyordu. Bu nedenle yeni bir şantiye ihtiyacına başlandı ve bu da oldukça verimli bir seviyeye evrildi. Tek bir trafo ile tüm şantiye kullansın dedik. İkisini paralel götürmek istediğimizi için asfalt şantiyesi henüz tam olarak hizmete geçemedi. Biz bunu hepsinin beraber yürümesi için yapıyoruz. Bu şantiye beklide  Buca’nın 50 yıllık ihtiyacını giderecek. Araçlar konusunda da bizim hedefimiz almaktı. Biz araç kiralamaya sadece bütçede 100 bin tl bırakmak istiyorduk. 2 yıl önce 98 aracın alınması ile ilgili meclis kararı almıştık ancak maalesef kur krizi yaşandığında herş şey olduğu yerde kaldı. Şimdi de belediyeden kredi yetkisi aldık, bankalara başvuruyoruz ancak sadece 1 banka 10 milyon TL teklif verdi.Bu Buca Belediyesi için komik bir rakamı. Biz kredi konusunda zor bir durumdayız. İller Bankası konusunda büyük bir  sürprize uğradık. Geçen yılın Nisan ayına göre daha düşük bir bedel geldi. Yerel yönetimler böyle giderse… İnşallah düzeleceğiz" dedi.

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONLARI ÜYELERİ BELLİ OLDU
Encümen Üyeliği için CHP Grubu, Merve Doğan, Levent Çizmeli, Gündüz Koçak önerdi. Yapılan oylama sonrası 3 isim 1 yıllık Encümen üyeliği görevine seçildi

İmar Ve Bayındırlık Komisyonu
İlhan Dal, Doğan Sarıkaya, Serkan Kalmaz,  Abdurrahim Aktaş, Ekrem Gündoğdu

Plan Ve Bütçe Komisyonu
Ersin Eroğlu, Züleyha Bingöl,   Haydar Karakoyun, Hüseyin Paşaoğlu, Zülfiye Kula,

Çevre Ve Sağlık Komisyonu
 Ali Yıldız, Hüseyin Duyan, Filiz Meraklı, Mustafa İnce, İbrahim Şengöz

Hukuk Komisyonu
Uğur Aydın, Taner Kazanoğlu, Uğur Aydın Meraklı, Burçin Kevser, Zülfiye Kula

Esnaf Komisyonu,
Fikret Aktaş, Ali Yıldız, Hüseyin Duyan, Ziya Aksu, Mehmet Adıyaman

Avrupa Birliği Ve Dış İlişkiler Komisyonu
Burcu Erdurmaz, Merve Doğan, Zülayha Bingöl, İzzet Pilgir , Burçin Kevser

Sosyal Hizmetler, Yaşlılar Ve Engelliler Komisyonu
Züleyha Bingöl,   Gündüz Koçak, Levent Çizmeli, İzzet Pilgir, Mustafa İnce

Kentsel Yenileme Ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu
İlhan Dal,  Doğan Sarıyaka, Hüseyin Duyan, Burçin Kevser Sevil, Ziya Aksu

Kültür, Sanat, Spor Komisyonu
Merve Doğan, Uğur Aydın, Levent Çizmlei, Ziya Aksın, İzzet Pilgir

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
Züleyha Bingöl, Serkan Kalmaz, Merve Doğan, Burçin Kevser Sevil, Zülfiye Kuşa

Tarım Komisyonu
Özkan Yorulmazbaş, Zülayha Bingöl, Ersin Eroğlu, Mustafa İnce, Abdurrahim Ertaş

Kent Tarihi Ve Turizmi Komisyonu
İlhan Dal, Serkan Kalmaz, Özkan Yorulmazbaş, Memduh Kaymaz, Ziya Aksu

Doğal Afetler Ve İklim Değişiklikleri Komisyonu
Doğan Sarıkaya, Filiz Meraklı, Uğur Aydın, Izzet Pilgir, İbrahim Şengöz

Çocuk Ve Gençlik Komisyonu
Hüseyin Duyan, Merve Doğan, Uğur Aydın, Zülfiye Kula,  Burçin Kevser Sevil

Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu
Uğur Aydın, Fikret Aktaş, Filiz Meraklı, İzzet Pılgır, Zülfiye Kula

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bucalı2
 6 Nisan 2023 Perşembe 09:34
Eğer işletmelerin değerlerini yükseltme varlıklarını büyütmeye yönelik bir vizyona sahip olsalar bu tarz durumlara düşmezlerdi.Şu meclis üyelerinden sadece 2-3 ü liyakat sahibi gerisi liyakatsiz bilgi birikimi olmayan eş dost durumu ile bir yerlere gelen insanlar. Yazık ettiler bucaya.
 İzmirli
 5 Nisan 2023 Çarşamba 20:30
Buca belediyesini 1 dönem ak parti yönetmesi lazım. Tıpkı cemil şeboy başkanlığı gibi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz