MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 yıllık eşine can oldu!
Ege
3 Mayıs 2024 Cuma 10:37

28 yıllık eşine can oldu!

Muğla'da, yaşayan Mesut Öztürk (54), böbrek yetmezliği hastası 28 yıllık eşi Hatice Öztürk'e (52) böbreğini bağışladı. Eşine hayat veren Mesut Öztürk, “Hayatı sevgi kurtaracak diyorum. Ben de bunun için eşime organımı verdim" dedi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan ev kadını Hatice Öztürk, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle geçen ocak ayında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Öztürk'e yapılan tetkiklerde kronik böbrek yetmezliği tanısı konuldu ve hemodiyalize başlandı. Eşi Mesut Öztürk, hastanenin organ ve doku nakil koordinatörlüğüne başvurup böbreğini bağışlamak istediğini söyledi. Yapılan detaylı tetkiklerde Öztürk’ün böbreğinin doku tiplemesinde eşine takılması uygun görüldü. 17 Nisan'da böbrek nakil ameliyatının ardından Hatice Öztürk, eşinin bağışladığı böbrekle yeniden sağlığına kavuştu.

Ameliyatları gerçekleştiren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Özcan, “Muğla’da organ nakli başlayalı üç yıl oldu. Bugüne kadar hastanemizde 22 başarılı organ nakil ameliyatı gerçekleştirdik. Bunların 6’sı canlı vericiden, 16’sı da kadavradan. Hastamız hanım, başarılı bir ameliyat geçirdi ve yakında kendisini taburcu edeceğiz. Canlı nakillerin iyi tarafı hemen sonuç alınıyor. Ama daha çok kadavra bağışını temin etmek önemli. Kadavra bağış sayılarında oldukça gerideyiz. Organ bağış sayısını artırmamız hem ilimiz hem de ülkemiz açısından kritik öneme sahiptir" dedi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, "Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 22’nci böbreğimizi takmış olduğumuz hastamızın ameliyatı gayet başarılı bir şekilde geçti. Bu sevinci, bu gururu hep birlikte ekip olarak yaşıyoruz" diye konuştu.

Organ naklinde görev alan tüm sağlık personeline teşekkür eden Mesut Öztürk, "28 yıllık eşim. Bir anda bir şey oluyor ve onun gözünüzün önünde eriyip gitmesine müsaade edemiyorsunuz. Onun için hayatı sevgi kurtaracak diyorum. Ben de bunun için eşime organımı verdim" dedi.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz