MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
42 ülkeden Rusya'ya nükleer çağrısı!
Dünyadan
16 Ağustos 2022 Salı 08:06

42 ülkeden Rusya'ya nükleer çağrısı!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik sürdürdüğü savaşın ortasında kalan Zaparojye nükleer santralı dünyayı tedirgin etmeye devam ederken, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 42 ülke, Rusya’dan nükleer santraldan askerlerini bir an önce koşulsuz geri çekmesini talep etti.

42 ülkenin ortak bildirisi şeklinde yayınlanan belgede, “Ukrayna topraklarındaki Zaporojye nükleer santralında Rus askerlerinin varlığı kabul edilemez. Bildirinin altına imzasını atan ülkeler olarak Rusya’dan bir an önce koşulsuz şartsız Nükleer Santral bölgesine konuşlandırdığı askerleriyle farklı askeri oluşumları geri çekmesini talep ediyoruz. Talebimizin yerine getirilmesi Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) müfettişlerinin santralı ziyaret ederek teftişlerini gerçekleştirmesine de imkân sağlayacaktır” dendi.

‘GEREKENİ YAPARIZ’
Rusya cephesinden de Zaporojye santralına ilişin bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova yayınladığı yazılı açıklamayla, Rusya’nın UAEK yetkililerinin santralı ziyareti için “gereken her şeyi” yapacağını belirtirken, “Ukrayna tarafını yıkıcı faaliyetler yürütmekle” suçladı. Moskova yönetimi dün akşam da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in santraldaki faaliyetlerin güvenli bir şekilde sürdürülmesine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz