MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
6 aylık rapor çıktı, Başkan Öztürk ‘daha da artacak’ dedi… İzmir’e kruvaziyer dopingi!
Ekonomi
15 Temmuz 2023 Cumartesi 08:34

6 aylık rapor çıktı, Başkan Öztürk ‘daha da artacak’ dedi… İzmir’e kruvaziyer dopingi!

2023 Ocak-Haziran aylarını kapsayan yılın ilk yarısı gemi ve yolcu istatistikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Yılın ikinci yarısında çok daha fazla gemi ve yolcuyu ağırlayacağız. İzmir Valimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, İzmir Ticaret Odamız, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız, TÜRSAB ve diğer kuruluşların örnek işbirliğinin meyvelerini topluyoruz” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Denizcilik Genel Müdürlüğü Deniz Ticaretini Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 2023 Ocak-Haziran aylarını kapsayan yılın ilk yarısı gemi ve yolcu istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, İzmir’e dokuz kruvaziyer gemisi gelirken 7 bin 750 yolcuya ise ev sahipliği yapıldı.

GEMİ BOYUTLARININ ARTMASI TURİST SAYISININ ARTMASINI SAĞLADI
Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün Haziran ayı kruvaziyer gemi ve yolcu sayısı istatistiklerini Egedesonsöz’e değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Yılın ilk yarısında limanlarımıza 420 gemi ve 482 bin yolcu yanaştı. Geçen yıl aynı dönemde limanlarımıza 317 gemi ve 255 bin yolcunun yanaştığını düşünürsek, rakamlardaki artışı daha iyi görebiliriz. Özellikle pandemi sonrası gemi boyutlarının ve yolcu sayılarının artması yolcu rakamlarına da yansımış durumda. Gemilerde doluluk oranı hızla artıyor. Dolayısıyla yolcu sayısında iki kata yakın artış sağlandı” dedi. 

ÇEŞME CİDDİ BİR PERFORMANS GÖSTERDİ
Yılın ikinci yarısında daha fazla geminin ülkemize geleceğini söyleyen Başkan Öztürk, “Egeport Kuşadası Limanı 191 gemi ile birinci sırada yer alıyor. Çeşme 34 gemi ile ciddi bir performans gösterdi. İzmir, dokuz gemi ve 8 bine yakın yolcuya ev sahipliği yaptı. İzmir Valimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, İzmir Ticaret Odamız, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Türkiye Turizm  Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız, TÜRSAB ve diğer kuruluşların örnek işbirliğinin meyvelerini topluyoruz. 2023 yılında rezervasyon yaptıran bin’den fazla gemi ve 1,5 milyon yolcu sayısının çok rahat yakalanacağına inanıyoruz. 2024 yılının başta İzmir Limanı olmak üzere çok daha parlak olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 harun
 15 Temmuz 2023 Cumartesi 16:34
sahsen izmirli olarak utandım. Gemiden ınen turıstler cımenlerdekı copluge baka baka uzaklastılar lutfen kordon cımenlerını tel cıtle kapatın ve gırıse ızın vermeyın medenı ızmırlıler ıcıne ettıler kordonun ya
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz