MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
6 parti seçim kanunu ve siyasi partiler yasasını görüşecek
Politika
18 Ekim 2021 Pazartesi 13:26

6 parti seçim kanunu ve siyasi partiler yasasını görüşecek

6 Partili Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem toplantılarının dördüncüsü salı günü saat 17:00'de TBMM'de gerçekleştirilecek. Dördüncü toplantıda 6 parti temsilcisi "yasama" başlığı altında, Meclis'in güçlendirilmesi, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası'nı görüşecek.

Millet İttifakı'nı oluşturan 4 parti ile Deva ve Gelecek Partisi'nin temsilcileri üçüncü kez Meclis'te bir araya geldi. Dördüncü toplantı için 6 parti temsilcisi salı günü, 17:00'de bir araya gelecek.

Son iki haftalık zamanda 2 buçuk sayfa olması planlanan metnin ilk bölümü olan "Gerekçe" kısmı 2 isim tarafından kaleme alındı.

Dördüncü toplantıda kurmaylar ilk kez eline kalem alacak ve "yasam" başlığı görüşülecek. Başlık altında Meclis'in güçlendirilmesi, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası konuları ele alınacak..

Daha sonra sırasıyla Yürütme, Yargı metnin son bölümünde ise Temel Hak ve Özgürlükler başlığı olacak. Temel Hak ve Özgürlükler bölümünde özellikle basın özgürlüğü, kamu yönetimi, liyakat başlıkları bulunacak.

Ayrıca 6 parti temsilcisi artık toplantılarda yanlarında sektereterya bulunduracak, konuşmalar, tartışmalar kayda alınacak. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz