MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir’de son dakika başvurusu!
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 16:22

AK Parti İzmir’de son dakika başvurusu!

AK Parti İzmir’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları öncesi hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. AK Parti İl Binasına gelen eski İl Başkanı Bülent Delican ve Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu 2’nci Bölge milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir’de aday adaylığını sürecinin tamamlanmasını saatler kala kritik isimler başvuru yapmaya devam ediyor.

Aday adaylığı başvurularını İzmir’de AK Parti İl Binası’nda alındığı süreçte, siyasiler bizzat  dosyalarını teslim ederken, bugün iki isim daha  aday adaylığı başvurusunu tamamladı.

AK Parti için önemli isimler arasında yer alan ve Kemalpaşa’da belediye başkanlığı yapmış Arif Uğurlu ve AK Parti eski il başkanı Bülent Delican da milletvekilliği aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdi

KEMALPAŞA’DA BAŞKANLIK YAPMIŞTI
AK Parti’den 2014 yılında Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı olan Arif Uğurlu, dönemin mevcut belediye başkanı Rıdvan Karakayalı ile yarışmıştı. Kıran kırana geçen yarışta Arif Uğurlu, Karakayalı’dan 3 bin oy fazla alarak seçimi yüzde 40,64 oy ile kazanmıştı. 2019’da yerel seçimlerde yeniden aday olan Uğurlu bu kez yarışı 800 oyla mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya kaybetmişti.

DELİCAN’DA BAŞVURUYU YAPTI
AK Parti İzmir’de il başkanlığı görevini geçmişte 4 sene boyunca yürüten Bülent Delican da milletvekilliği aday adaylığı için il başkanlığına gelerek dosyasını teslim etti. 2014-2018 yıllarında görev alan Delican, 2018 yılında görevden alınmıştı.Delican’dan boşalan koltuğa ise Aydın Şengül getirilmişti.

AK Parti İzmir İl Binası’na gelen ve başvurularını bizzat yapan iki isim de 2’nci Bölge’den aday adayı oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz