MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den 'metro ihalesi' çıkışı: Nerede şeffaflık?
Politika
7 Aralık 2021 Salı 12:14

AK Parti'den 'metro ihalesi' çıkışı: Nerede şeffaflık?

Buca Metrosu ihalesinin en düşük ikinci teklifi veren Gülermak’a verilmesi ile ilgili açıklamada bulunan AK Partili Sürekli, bir ihalenin daha şaibeye sürüklendiği değerlendirmesinde bulundu ve ‘Nerede şeffaflık’ sorusunu sordu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da ihale değerlendirme sürecini eleştirdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği, kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nun yapım ihalesinde değerlendirme süreci tamamlanmıştı. 8 firmanın yarıştığı ihalenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale komisyonunun hazırladığı değerlendirme raporu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nca onaylanmıştı. Büyükşehir ihalenin en düşük teklifi veren ikinci şirket olan Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş’ye verildiğini duyurmuştu.

Tamamlanan ihale süreci ile ilgili AK Parti İzmir Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Sürekli, bir yatırımın daha şaibeye süreklendiğini ileri sürdü ve zararla ikinci firmaya verildiğini dile getirdi.

Sürekli paylaşımında “İzmir’in kaynaklarını derya deniz sanıyorlar! Bir yatırımı daha yine şaibeye ve çıkmaza sürükleyen CHP’li Büyükşehir Belediyesi, nihayet çıktığı ‘Buca Metrosu’ ihalesini, ‘525 Milyon TL’ zararla ikinci firmanın kucağına bırakıverdi. Nerede şeffaflık?” ifadelerini kullandı. 

HIZAL: İZMİR İÇİN ZARARDIR
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal da Buca Metro ihalesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Hızal ihale sonucunun İzmir için zarar olduğunu iddia etti ve ikinci firmaya verilme nedeninin açıklanmasını istedi. 

Hızal paylaşımında şu ifadelere verdi: “Buca Metrosu ihalesi İzmir için büyük bir kayıpla sonuçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro işini 525 milyon lira zararla ihaledeki İKİNCİ firmaya teslim etti. İzmir büyük bir zarardadır. Kamuda şeffaflık ilkesi gereğince, bu tercihin nedeni İzmirliye açıklanmalıdır!”

AK PARTİLİ KAYA’DAN BAŞKAN SOYER’E ‘PEŞKEŞ’ SUÇLAMASI
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da tartışmaya sosyal medya hesabından dahil oldu. Vekil Kaya, yaptığı açıklamada Buca Metro ihalesi ile Adıgüzel Vakfı olayını benzeterek, Başkan Soyer’i ‘peşkeş çekiyor’ diyerek suçladı. Vekil Kaya, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Buca Metrosu' ihalesini, 529 Milyon TL fazlasına ihalede ikinci olan firmaya verdi. Dün İzmir'in mallarını başka şehirlere ve vakıflara peşkeş çeken CHP'li Soyer, bugün de İzmir'in cebinden 529 Milyon TL daha fazla çıkmasına sebep oldu! Yazık...” dedi.

KAYA'DAN SOYER'E YANIT: BEN YAPMADIM MİKİ YAPTI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ihale değerlendirmesini Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası tarafından atanan denetmenin yaptığını açıklaması üzerine Kaya, "Buca Metrosu ihalesini, 529 Milyon TL zararla en düşük teklifi veren firma yerine ikinci firmaya veren, bu skandal ortaya çıkınca hemşehrilerimizden büyük tepki gören CHP'li Soyer'den beklenen açıklama geldi. Ben yapmadım, Miki yaptı..." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirli
 8 Aralık 2021 Çarşamba 10:29
128 Milyar Dolar Nerede?
 SOKAK_2
 8 Aralık 2021 Çarşamba 08:10
İşe isterseniz sıra ile başlayalım Sayın SÜREKLİ ve Sayın HIZAL... Önce siz şu kamuoyunca sıkça tartışılan ve 5'i bir arada olan firmalara verilen işlerdeki durumu net olarak ortaya koyun ki kafalardaki karışıklık bir giderilsin...İzmir'i de yine bundan sonra konuşalım tabi ki...
 süleyman
 8 Aralık 2021 Çarşamba 07:06
Yolları köprüleri ihale bile yapmadan aynı kişilere verenler konuşuyor yüzsüzlüğün bu kadarı olmaz.Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarını peşkeş çekenler her sorgulamaya ticari sır diyenler şeffaflıktan bahsediyor.İhale yapmamak için kurumları varlık fonuna alıp denetimden kaçıranlar dürüstlük taslıyor yuh kere yuh.
 
 8 Aralık 2021 Çarşamba 01:20
Attıkları tweetlerin altında yine çoğunluğu İzmir'de yaşamayan tipler İzmirlilere hakaretler yağdırmış. CHP kim, metro yapmak kim diye yazanlar olmuş. Şehirde ne yapılıyor en ufak fikri olmayanlar, şehirle alakalı yorumlar yazıyorlar. İzmir düşmanlığı çok acayip. İzmirlinin oy tercihine bir türlü saygı duymayı öğrenemediler. Deprem, sel olur sevinirler. Çok acayip çok.
 VfV
 7 Aralık 2021 Salı 17:49
Doğru şeffaf değil. Sizin gibi Cengiz'i, Nihat'ı, Cemal'i çağır aranızda paylaşın demek lazımdı gizli kapaklı. Yolcu garantili yaptırmak lazımdı. İnsan utanır biraz.
 Bütün tantana bu yüzden mi?
 7 Aralık 2021 Salı 17:28
En düşük teklifi veren YİD ile İstanbul-İzmir otoyolunu yapan şirketmiş.
 Komedi
 7 Aralık 2021 Salı 16:53
Keşke YİD ile günlük 1 milyon yolcu garantili şekilde yapılsaydı
 ali
 7 Aralık 2021 Salı 16:48
çok duygulandım tarihi bir konuşma yapmış
 zagor
 7 Aralık 2021 Salı 15:51
Seffafligin yanindan gecmemis bir Partinin Il Baskani , Seffafliktan bahsediyor. Gülsekmi aglasakmi ?
 Gultepeli
 7 Aralık 2021 Salı 15:45
Peki ya sizin beceriksiz ekonomi politikalariniz sonucu Türkiye Cumhuriyeti kaç milyar TL zarara uğradı? Euro, Dolar bu kadar firlarken kendinizi hiç mi sorumlu görmüyorsunuz? Komiksiniz:))
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz