MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Boztepe 'duyumlar alıyoruz' dedi... 'Yeni kent merkezinde rant var!'
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 09:56

AK Partili Boztepe 'duyumlar alıyoruz' dedi... 'Yeni kent merkezinde rant var!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi AK Partili Hüsnü Boztepe yeni kent merkezi olarak bilinen Bayraklı ve Konak ilçelerinde yükselen yapılarda ortak kullanım alanlarına numarataj verilerek rant sağlandığını iddia etti. Boztepe, “Özellikle Konak’ta çok ciddi rantlar elde edildiğini duyuyoruz. Binaların ortak alanlarına numaraj verilerek satışlarına imkan tanınıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in yüksek yapıları ve gökdelenleriyle ön plana çıkan “Yeni Kent Merkezi” olarak bilinen bölgesi Bayraklı ve Konak ilçesi sınırlarında yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllar önce “Manhattan Planları” olarak düzenlediği alanda inşaat ruhsatı alan firmalar projeleri başlatırken diğer yandan arsalardaki çalışmalar ise sürüyor.

Son yıllarda çok katlı yapıların yükseldiği bölgeyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi AK Partili Hüsnü Boztepe’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Boztepe, birçok yapının ortak kullanım alanlarına belediyeler tarafından numaraj verilerek satışına imkan tanındığını iddia etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “duyumlar alıyoruz” diyerek konuya giren Boztepe, “Özellikle yeni kent alanlarında; ortak kullanım alanları olarak belirlenen yerlerin içine bağımsız bölümler yapıldığını, bu bağımsız bölümlere numarataj verilerek çok ciddi rantlar elde edildiğini duyuyoruz. Meclis üyeleri olarak, imar ve bayındırlık komisyonunda görev yapanlar ya da vatandaş olarak tabi ki bunları kontrol etme imkanlarımız yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetişmiş personellerimiz, teknik arkadaşlarımız var.  Başkanlık makamından bu konuyla özel olarak ilgilenmesini istiyoruz. Ayrıca, İzmir’in birçok yerinde imar planlarında ‘ticaret’ olarak ayırdığımız yerlere konutlar yapıldığını, yeni fazla nüfuslar getirildiğini görüyoruz. Bu da ciddi bir haksız kazançtır. Biz, ülke olarak bir deprem yaşadık. Bu kadar gözü doymazlık gerçekten acı bir durum. Biz o bölgeler önümüze geldiğinde ‘ticaret’, ‘sosyal donatı alanı’, ‘yeşil alan’ olarak imar planlarında ayırıyoruz. Sonra bunların yapılaşan yerlerde olmadığını görmekteyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Boztepe konuyu ayrıntılandırırken söz konusu işlemlerin özellikle Konak İlçesi sınırlarında yoğunlaştığının altını çizdi. Boztepe, “Söz konusu projelerin hayata geçtiği alanlarda yükselen inşaatta plan notlarından kaynaklı “kültürel ve turizm” alanları ayırılma zorunluluğu var. İlgili plan kabul edilirken bir binada sergi salonu, tiyatro alanı, galeri gibi kültür alanı ile turizme yönelik pay vermek zorundasınız. Bir binanın tamamını konut ya da ticaret yapamazsınız. Buralarda yaşam alanlarıyla sosyal donatı alanlarının ayrılarak karma model yapıların ortaya çıkması hedeflenmiştir. Ne yazık ki şu anda ruhsat verilirken bunlara dikkat edilmeden belediyeler ortak alanlara numarataj veriyor. Bu da ortak alanların satılarak ticari gelir kazançlarına, yüksek rantlara imkan tanıyor. Bu konuyu yakından takip ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi amir konumu nedeniyle derhal olaya müdahale etmelidir. Gerekirse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da talep üzerine denetim görevi yapar” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bülent Işık
 22 Mart 2023 Çarşamba 13:06
Zemin+58 katlı bina için ÇED gerekli değildir kararını veren kurum kime bağlı?
 alo
 22 Mart 2023 Çarşamba 12:06
izmirin Savcı SAYANI
 duyumcu
 22 Mart 2023 Çarşamba 11:15
siyasetçi işte duyum varmış. Bildiğin varsa çık evrakla göster. Herkes birşeyler duyabilir. kendisi ile de ilgili neler söyleniyor ona bakarsanız.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz