MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili İnan'dan eylem teşekkürü: Disipline gitmeyi, tutuklanmayı göze alarak...
Politika
3 Mayıs 2024 Cuma 15:29

AK Partili İnan'dan eylem teşekkürü: Disipline gitmeyi, tutuklanmayı göze alarak...

Avrupa’da ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek ve Türkiye’den bir ses olmak amacıyla AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK), dün 17 üniversitede bugün ise 14 üniversitede eş zamanlı olarak destek ve tepki yürüyüşleri gerçekleştirdi. İsrail’e lanet sloganları atarak yürüyen üniversiteli gençler, yürüyüşün sonunda ortak basın açıklaması yaptı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüşler esnasında sosyal medyadan da #CampusesSayStop ve #FreePalestine ile hastag çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyorlar.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ABD’de üniversitelerde Filistin mitinglerinden dolayı göz altına alınan öğrencilerin altını çizdi; “ABD'de üniversite kampüslerinde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerinde iki haftada 2.000 öğretim görevlisi ve öğrenci gözaltına alındı.” dedi.

Dün başladıkları eylemleri bugün de devam ettiren AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı Üniversiteler Teşkilatı’nın bu tepki yürüyüşlerini devam ettirdiklerinin altını çizen İnan; “Ülkemizdeki üniversitelerden soykırıma karşı tepki yürüyüşlerimiz bugün de devam ediyor!” dedi.

Eylem yapılan üniversitelerin her biri Amerika, İngiltere ve Fransa’daki eylem yapılan üniversitelerle eşleştirildi. Colorado Üniversitesi Mersin Üniversitesi ile, Harvard Üniversitesi Düzce Üniversitesi ile, Stanford Üniversitesi Iğdır Üniversitesi ile eşleştirildi. Öğrenciler yaptığı basın açıklamasında eşleştirilen üniversiteye onurlu duruşları için teşekkür etti; "Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerinve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşunbaşkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşuderslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasınasergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik KollarıÜniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz.” dediler.

Bugün gerçekleştirilen tepki ve destek yürüyüşleri; Siirt Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Batman Üniversitesi, İstanbul EsenyurtÜniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

2 gündür Filistin için destek ve tepki yürüyüşleri yapan AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı pazartesi günü itibariyle bu destek yürüyüşlerine devam edecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz