MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Saygılı ‘2 sokak hayvanı sahipleneceğim’ dedi ve ekledi: CHP’li başkanlara ‘barınak’ için açık çek!
Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 10:43

AK Partili Saygılı ‘2 sokak hayvanı sahipleneceğim’ dedi ve ekledi: CHP’li başkanlara ‘barınak’ için açık çek!

Sokak hayvanları ile ilgili Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere çağrıda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine çağrımdır! Barınak yapmak istiyorlar ve yerleri yoksa, dosyalarını hazırlayıp gelsinler, yer tahsisi konusunda bizzat takipçisi olacağız ve elimizden gelen desteği vereceğiz.  Ayrıca ben de yakın zamanda, 2 tane sokak hayvanı sahipleneceğim” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gündemde yer alan sokak hayvanları konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere açık çek verdi.

Kendisinin de sokak hayvanı sahipleneceğini belirten Saygılı, barınak içinde destek olacaklarını belirtti.

EŞİM DE SALDIRIYA UĞRADI

Saygılı açıklamasında şunları söyledi:

“İzmir’de 480 bin sokak köpeği popülasyonu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl bin 600 sokak hayvanı kısırlaştırdı.Hiçbir artış olmaması halinde tüm hayvanların kısırlaştırılması 300 yıl sürüyor. Almanya’da, Hollanda’da, Fransa’da gelişmiş ülkelerde bu sayıda sokak köpekleri yok. Neden yok? Ben bizzat kendim gittiğim ziyaretlerde olmadığını gördüm.

Bu sorunu yerel yönetimler büyümeden çözmeliydi. Ama CHP belediyeciliği sorun çözmek yerine günlük ve popülist politikalarla bu problemi İzmir’de çığ gibi büyüttü. Bazı kesimlerin evinden işine, işinden evine araçla, çocuklarının da okula servisle gittiği için yaşamadıkları travmayı halkın yüzde 80’i sokaklarda bizzat yaşıyor. Sokaklarda yürüyerek ya da toplu ulaşım kullandığı anlarda, bu popülasyonun saldırısına maruz kalan vatandaşlarımızı zırlayan belli bir gruba ezdirmek hak mıdır? Hukuk mudur? Bu soruna çözüm getirmeden bu insanları kaderine bırakmak İzmir’e yakışır mı?    Karabağlar’ın, Bayraklı’nın, Konak’ın, Ödemiş’in ve diğer ilçelerimizin arka sokaklarına gittiniz mi? Sokakta köpeklerinin işgal ettiği bölgelerde insanlar yürüyemiyor!  Çocukların parçalandığı bir dünyada, bir insan canı bu kadar mı değersiz? Hiçbir canlının itlaf edilmesine razı değiliz ama kuduz, saldırgan ve öldürme riski taşıyan bir köpeğin itlaf edilmesi kaçınılmazdır. İzmir’de büyükşehir belediyesi ve ilçelerin geneli sizde değil mi? Eyleme katılmayın kardeşim, iş üretin, çözüm üretin. Saldırı oranları yüzde 5 civarında bana gelen. Bunlarda ciddi bir rakam. Hatta ilk kez söyleyeceğim bunu; Eşim Kemalpaşa Binali Yıldırım millet bahçesinde yürürken 4 köpek saldırıyor. Biz hamaset ile konuşmuyoruz. 1 ay aşı yapmak zorunda kaldık.

Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine çağrımdır! Barınak yapmak istiyorlar ve yerleri yoksa, dosyalarını hazırlayıp gelsinler, yer tahsisi konusunda bizzat takipçisi olacağız ve elimizden gelen desteği vereceğiz.  Ayrıca ben de yakın zamanda, 2 tane sokak hayvanı sahipleneceğim“ 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz