MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alsancak Limanı'nın Araplara satılacağı iddiasına tepki: İzmir tek yumruk olacak!
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2023 Pazartesi 09:43

Alsancak Limanı'nın Araplara satılacağı iddiasına tepki: İzmir tek yumruk olacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılması ile ilgili iddialara tepki gösterdi. Soyer,  “İzmir’in ve ülkemizin değerlerini satmaktan vazgeçin. İzmir Limanı İzmirlilere ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aittir. İzmir halkının bilgi ve iradesi dışında İzmir Alsancak Limanı’nın satılması asla kabul edilemez. Böyle büyük bir yanlışın karşısında, tüm İzmir halkının tek yumruk olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

EGEDESONSÖZ- Birleşik Arap Emirlikleri merkezli AD Ports Group, İzmir Limanı'ndan hisse almaya hazırlandığı iddialarına tepki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

Limanın satılmasına karşı olduklarını duyuran Başkan Soyer şunları söyledi:

“Bazı güncel haberler yoluyla İzmir Alsancak Limanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılma gayreti ve planları olduğunu öğrendim. Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanarak bize emanet edilmiştir. Bu yüzden İzmir Limanı’nın bulunduğu bölgeye “Al Sancak” denir. İktisat Kongresi yüzyıl önce bu liman nedeniyle İzmir’de toplanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu liman burada olduğu için İzmir Enternasyonel Fuarı’nı kurmuştur.

Bu limanın satışı, herhangi bir gayrimenkul satışına benzemez. Yüzyıl önce kazandığımız kabotaj hakkının; yani limanlarımızdaki ulusal egemenliğin ortadan kaldırılarak, kapitülasyonların geri getirilmesi anlamına gelir. Batırdığınız ekonomiyi toplamak istiyorsanız gençlerimize yatırım yapın, fabrikalar kurun, yabancı tohum şirketlerine peşkeş çektiğiniz Türk tarımını özgürleştirin. İzmir’in ve ülkemizin değerlerini satmaktan vazgeçin.

İzmir Limanı İzmirlilere ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aittir. İzmir halkının bilgi ve iradesi dışında İzmir Alsancak Limanı’nın satılması asla kabul edilemez. Böyle büyük bir yanlışın karşısında, tüm İzmir halkının tek yumruk olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Enişte
 21 Aralık 2023 Perşembe 16:01
Yahu toptan satış yapında Arap Türk şeriat ülkesi olarak da adını değiştirin. Düne kadar tüm Araplarla arası bozuk olanlar keskin (U) dönüşü ile Arap sever oluverdiler neden ??? Ne tezgahlar dönüyor. Darbeci Sisi, katil Selman,15 temmuzda BAE veryansın edenler Arapların dibinden ayrılmıyor.
 Güler
 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:11
Izmir e bak sen izmir de hizmet yok başkanlık yok boş siyaset hamaset laflariyla seçim üstü mağdur hikâyeleri bunlar ilk öncelik izmir olmalı devlet bilir işini merak etmeyiniz öncelik izmir olmalı
 TC misafir
 18 Aralık 2023 Pazartesi 12:42
Gençliğe Hitabe'de gerekli uyarılar yapılmıştı okuyun ve bugüne bakın
 MKC
 18 Aralık 2023 Pazartesi 11:30
Diger ozellestirilen limanlar,tesisler,yerler icin o yorenin halkina sorulmuyor maalesef. Alsancak Limani'da 2024 yili icerisinde satilacak gibi... O zaman bir konsorsiyum kurulur, para toplanir, ihaleye girilir.Fakat mevcut ekonomik durumda ana sermayeyi koyacagini dusundugum firmalarda bu ise yanasmayabilir.
 Hakn
 18 Aralık 2023 Pazartesi 10:45
Yanındayız Başkanım
 serpil
 18 Aralık 2023 Pazartesi 10:21
Kesinlikle katılıyorum BAşkanım...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz