MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ayda'nın annesine Bornova'da vefa
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2021 Salı 10:48

Ayda'nın annesine Bornova'da vefa

Bornova Belediyesi, İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,9 şiddetindeki depremden 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin'in ismini Bornova Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir parka vermeye hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim'de İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9 şiddetindeki depremden en fazla etkilenen ilçe Bayraklı ve Bornova olurken, yüzlerce ev oturulmaz hale gelmişti.

Yaşanan depremde 117 vatandaş hayatını kaybederken, depremde en fazla can kaybının yaşandığı apartman olan Rıza Bey Apartmanı mucizelere de tanıklık etmişti.

Depremin yaşanmasının üzerinden geçen 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak kurtarılırken, Ayda ile enkaz altında kalan annesi Fidan Gezgin deprem enkazı altında kalarak yaşama tutunamamıştı.

Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin ise sonrasında yaptığı açıklama da hayatını kaybeden eşi Fidan Gezgin'in kızları Ayda'ya "Baban gelip bizi kurtaracak merak etme" dediğini belirtirken, Bornova Belediyesi de Fidan Gezgin'i unutmadı.

Mayıs ayı olağan Meclis oturumunda Meclis gündemine getirilecek madde ile Atatürk Mahallesi 879 sokak, 836 sokak ve 834/1 sokak arasında bulunan mevcut parka,  depremde hayatını kaybeden, Ayda Gezgin'in annesi Fidan Gezgin anısına, "Fidan Gezgin Parkı" isminin verilmesi önerisi meclis üyelerine sunulacak.

İlgili maddenin meclis üyeleri tarafından komisyonlara sevk edilmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz