MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın’da tarım alanına bir JES daha!
Ege
25 Kasım 2021 Perşembe 13:14

Aydın’da tarım alanına bir JES daha!

Aydın’ın Buharkent ilçesi ile Denizli’nin Sarayköy ilçesi arasında bulunan var olan alanda Jeotermal Enerji Santrali’nin (JES) kurulması için harekete geçildi. Tarım alanı vasfındaki alanda 105 sondaj kuyusundan alınacak akışkan ile üretim yapılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı.

Aydın Haberleri'nden Ender Aldanmaz'ın haberine göre tarım ve mera alanlarının yanı sıra nesli tükenmekte olan bitki ve hayvanların yaşam alanlarına yapılan JES’lerin bir yenisine daha Aydın’ın Buharkent ilçesinde ekleniyor.

Saray Holding ve Acarsan Holding’in ortak kuruluşu olan Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Denizli’nin Sarayköy ilçesinin Kabaağaç ve Tekke mahalleleri ile Aydın’ın Buharkent ilçesinin Savcılı, Kızıldere ve Merkez mahalleleri arasında kalan “tarım alanı” vasfındaki arazide JES kurmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yaptı.

Denizli’de 4 ayrı santrali bulunan firmanın yapacağı Jeotermal Enerji Santrali-7 Projesi’ne 977 milyon 600 bin TL’ye kaynak ayrıldı. Projede ihtiyaç duyulan jeotermal akışkanın daha önceki ÇED Süreçleri ile izinlendirilen 105 adet sondaj alanlarından karşılanacağı kaydedildi.

122 bin 232 metrekarelik arazi üzerinde yapılması için başvuru yapılan arazi için mülkiyet edinim sürecinde sorun yaşanması durumunda 99 bin metrekarelik alternatif alan da oluşturuldu. Tesis ayrıca Denizli-Kabaağaç Mahallesi’ne 1500 metre mesafede kurulması dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz