MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan sinyali verdi: Zincir marketlere ceza gelebilir!
Ekonomi
23 Kasım 2022 Çarşamba 15:41

Bakan sinyali verdi: Zincir marketlere ceza gelebilir!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlere ilişkin iddialar konusunda, "Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz." dedi.

Muş, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması" şeklindeki sözleri hatırlatılarak, "Bu konuda herhangi bir inceleme yürütüyor musunuz?" sorusu üzerine Muş, konuyu rekabet hukuku açısından denetlediklerini, Rekabet Kurulunun, 6 zincir markete yaklaşık 2,7 milyar lira para cezası verdiğini kaydetti.

Bu dönem içinde yürüttükleri denetimlerin de bulunduğunu belirten Muş, "Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak şu an yaptığımız uygulamalar bunlar." diye konuştu. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezar
 24 Kasım 2022 Perşembe 13:41
SAYIN BAKAN MARKETLERE YAZDIĞINIZ CEZA FİYATLARA YANSIDIĞI İÇİN CEZA VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR ALINAN PARA HAZİNEYE GELİR KAYDEDİLİYOR PANDEMİ DAHİL ÜÇ YILDIR HERŞEYİN FARKINDAYIZ DİYORSUNUZ TEK BİR MARKETİN RUHSATININ İPTAL EDİLDİĞİNİ, KAPISINA KİLİT VURULDUĞUNU DUYMADIK ELEKTİRİĞE VS. KALEMLERE % 140 ZAM YAPTINIZ ENFLASYON % 80 DİYORSUNUZ VE 3500 TL İLE İNSANLAR GEÇİNSİN ÇOCUK OKUTSUN VE ÜÇ ÇOCUK YAPSIN MALİYET HESABINIZ OXFORD DÜZEYİNDE %140 ZAM YAPTIYSAN VATANDASA DA O KADAR ZAM VER BAK BAKALIM SORUN VAR MI? DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN ARTIK VATANDAŞA KREDİ YOK 15000 KİŞİYE TANESİ 31BİN LİRADAN HEDİYE BU BOLLUK NEREDEN BUNUN HESABINI YAPIN...
 
 24 Kasım 2022 Perşembe 08:46
ceza veriyor cezayı malların fiyatlarına yansıtıyor. bunların kafasından bende istiyorum.
 izmirli
 23 Kasım 2022 Çarşamba 15:46
cezayı haziranda göreceksiniz...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz