MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlık onay verdi... Sütaş gübre üretecek!
İş Dünyası
10 Ağustos 2022 Çarşamba 13:46

Bakanlık onay verdi... Sütaş gübre üretecek!

Tire’de hali hazırda süt ve biyogaz enerji üretimi tesisi bulunan Sütaş son olarak gübre üretmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı.

EGEDESONSÖZ – Sütaş Şirketler Grubu üyesi olan Enfaş Enerji’nin İzmir’de açmak istediği gübre üretim tesisinin ‘çevresel etki değerlendirme’ süreci sonlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şirketin başvurusu sonucu kararını açıkladı. Açıklanan karara göre bakanlık proje için onay verdi.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre; tesiste yıllık 18 bin ton organomineral gübre ve günlük 98 ton kompost gübre üretilecek.

Tesisin hammaddesi ise komşu parselde bulunan ve yine Sütaş Grubu’na ait Tire Biyogaz Tesisinden alınacak. Sütaş’ın kendi mülkiyetine kurulacak bu proje için 12 milyon 684 bin 700 TL yatırım yapacak.

Dosyada proje ile ilgili “Organomineral gübrenin kimyasal hammaddeler ve kimyasal gübrelerle zenginleştirilmesi sonucu elde edilen ürün literatürde ve sektörde organomineral gübre olarak adlandırılmaktadır. Organomineral gübrelerin tarımdaki önemi AB ve ülkemizde artmaktadır. Bundan dolayı Tarım Bakanlığı son dönemlerde tarımda organomineral gübreyi destekleyen politikalar izlemektedir. Tarım sektöründe organomineral gübreye artan ilgi ve talepten dolayı organomineral gübre için yatırım yapılacaktır. “ ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz