MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakanlıktan karar: Çankaya Otoparkı yıkılmayacak!
Politika
3 Haziran 2024 Pazartesi 08:34

Bakanlıktan karar: Çankaya Otoparkı yıkılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararlaştırılan ancak çıkan tartışmalar sebebiyle son kararın Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bırakıldığı Çankaya Otoparkı için "güçlendirme" kararı verildi. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Çankırı; “Nerede üzerimize düşen görev ve yetki var ise oradayız. ‘top bakanlıkta’ diyenlere duyurulur. Şimdi ivedilikle güçlendirme çalışmalarını takip edeceğiz” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yazılı açıklamasında yıkım kararı verilen Çankaya Çok Katlı Otoparkı için güçlendirme kararı verildiğini açıkladı.

Çankırı açıklamadasında “Hatırlanacağı üzere 30 Ekim İzmir depremi sonrasında ‘riskli yapılar’ grubuna dahil olan ve uzun süredir akıbetiyle yılan hikayesine dönen Çankaya Çok Katlı Otopark için geçtiğimiz yıldan bu yana uzun uğraşlar vermekteydik. Amacımız 12 bin esnafa ev sahipliği yapan Kemeraltı esnafı başta olmak üzere ve elbette İzmirlinin çileye dönen otopark sıkıntısına bir nevi nefes aldıran bu adresin, Büyükşehir yönetimi tarafından alternatif yer göstermeden, alelade tavırla ‘yıkılacak’ kararına karşı çıkmak idi. Bu konuyu yerel ve merkezi hükümet arasında sorumluluk bilincimizi hatırlatarak her defasında gündeme taşıdık. Geçtiğimiz hafta ise konuya ilişkin yaptığımız açıklamada, raporlarda 4 bloktan oluşan yapıda 3 blokta risk tespit edildiği ancak güçlendirmeye elverişli olduğunu, kalan bir bloğun ise risk içermediği için güçlendirmeye bile ihtiyacının olmadığını açıkça beyan ettik.  Nitekim çabalarımız sonunda sonuç verdi: İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili geri adım attı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’nden talepte bulundu. Ve bugün gönül rahatlığı ile bakanlık bu konuda onay verdi. “top bakanlıkta’ diyenlere duyurulur. Şimdi ivedilikle güçlendirme çalışmalarını yakından takip edeceğiz” dedi.

Çankırı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İzmir’de bunun gibi benzeri birçok sorun var. Ancak bunu dert edinecek, üzerine düşünecek, sonuçlandıracak ve vatandaşa hizmet etmenin vicdani, insani ve bulundukları makamın hakkını verecek zihniyetlerin de olması gerekiyor. 31 Mart yerel seçimlerde şahsımın da aday olduğu Konak dahil kentin 30 ilçe belediye başkanına mektup gönderdim. Bu kentin bir vekili olarak yerelde iş birliğine hazır olduğumu vurguladım. Biz, ‘hizmet’ derken aslında tam da bunu kastetmiştik. Bu kente hiçbir zaman sırtımızı dönmedik. Buradayız, işimizin başındayız ne esnafı ne de vatandaşı gereksiz açıklamalara, sonu belli olmayan bilinmezliklere hapsetmedik.  Nerede üzerimize düşen görev ve yetki var ise orada olduğumuzu bir kez daha bu konu üzerinden belirtmek isterim. Yeter ki çalışmaya gönülleri olsun.“

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Poyraz
 3 Haziran 2024 Pazartesi 19:50
Kemeraltı esnafı metro ve tramvayı kullanmayı düşünmez mi acaba?
 Red Kit
 3 Haziran 2024 Pazartesi 15:59
Güçlendirmeyi bakanlık yapsın. Izban'dan belediye çekilsin.
 ANKARA
 3 Haziran 2024 Pazartesi 12:55
İzmir'in Göbeğin de Yer Alan Ve Hic Bir Faydasi Olmayan Bu Ucube Bina 1 SaatVakit Kaybetmeksizin YIKILMALI... Tarihi Alanlarin Gün Yuzune Cikmasi Ve Sehrin Biraz Daha Rahatlamasi İcin Bu Binanin Yikilmasi Şart... Ak Parti Sadece Muhalefet Olsun Doye Yikimi Durdurmustur... Chp Yikmayalim Deseydi Ak Parti Yikalim Diyecekti...
 OA
 3 Haziran 2024 Pazartesi 11:42
Tarihi Agora'nın genişlemesine engel çirkin bir beton yığını elbette ki yıkılmalıdır. Üstelik çürük bir yapı... Niye karşı çıkılıyor, anlamadım.
 ST
 3 Haziran 2024 Pazartesi 11:06
Belediyenin aklına yıkmaktan başka bir şey gelmiyor mu? Niye bu kadar acelecilik, evet belki oraya yapılması hata idi ama yapılmış bir kere faydası da var, o bölgenin otopark yükünü karşılıyor, yıkmayı düşünmek doğru değil.
 Tarih
 3 Haziran 2024 Pazartesi 10:48
Deprem vs umurunuzda değilse kemeraltını da yıkın içinden otoyol geçirin ,otopark sorunu da kalmaz,her tarafı gökdelen yapın altlarına da katlı otopark.Kültür olmasın sanat olmasın yeşil olmasın. Çözümü anlattım.Otopark oralarda olması şart değil,arabanızı toplum taşımla ulaşabileceğiniz en uzak yere parkedin.Toplu ulaşım ile merkeze gelin.Avrupa da böyle.Niye Amerikayı yeniden keşfediyorsunuz?
 Vanya Dayı
 3 Haziran 2024 Pazartesi 10:07
Agora otoparkı olsun bari adı.
 TLG
 3 Haziran 2024 Pazartesi 10:00
Haklılar yeni yer göstermeden mevcutu yıkmak ne demek
 Bilirkişi
 3 Haziran 2024 Pazartesi 09:55
İzmir belediyesi ilk defa yıkım kararı ile doğru bir karar verdi ama onu da bakanlık engelledi.
 Şaka gibi
 3 Haziran 2024 Pazartesi 09:50
Yani Agora'nin dibinde bu şey durmaya devam edecek. Aslında yapılmışken biraz daha içeri otoparkı büyütüp, tam yapmak lazım. Madem ki tarihî yer kimsenin umurunda değil, tam olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz