MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Atila öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2016 Pazartesi 15:15

Başkan Atila öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2016-2017 eğitim- öğretim yılı açılırken ilk ders heyecanını yaşayan öğrencileri yalnız bırakmadı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen tören, Bornova’da Malazgirt İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Güneş katıldı. Velilerin de çocukları kadar heyacanlı olduğu törene halkoyunları gösterileri ve şiir dinletileri renk kattı.

Hem okulla yeni tanışan birinci sınıflar hem de yaz tatilinin ardından yeniden sıralarına oturmak için sabırsızlanan öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı törende konuşan Atila, “Ben de iki çocuk sahibi bir veliyim ve her anne- baba gibi ben de çocuklarımın okula başlamasının heyecanı içiresindeyim. Tüm Bornova gibi okullar da bizim evimiz. Çocuklarımızı çok değerli öğretmelerimize teslim ediyor ve devletimizin tüm kurumları ile ele ele vererek onlara destek oluyoruz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için Atatürk ilke ve inkılapları ışığında durmadan çalışacağız” dedi. Yıl boyunca okulların tadilatı ve eksiklerinin giderilmesi konusunda Bornova Belediyesi bütçesinden önemli miktarda kaynak ayıran Başkan Olgun Atila, 19 Eylül’ün Gaziler Günü olduğunu da hatırlatarak, “Başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutmayalım ki; Al bayrağımız altında onlar sayesinde bugün özgürce eğitim alabiliyoruz” diye konuştu.

Başkan Olgun Atila, törenin ardından sohbet edip başarılı bir yıl geçirmelerini dilediği öğrencilere Bornova Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan boyama kitabı ve boya kalemi hediye etti.

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan da eğitimin toplumların gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmenin yolu eğitimdir. Devletimiz de bu doğrultuda bütün imkanlarını seferber ediyor ve çocuklarımızın geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz