MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Batur’dan eleştirilere yanıt: Milliyetçilik bir partinin tekelinde değildir
Ekonomi
23 Mayıs 2023 Salı 13:06

Başkan Batur’dan eleştirilere yanıt: Milliyetçilik bir partinin tekelinde değildir

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleri sonrası söylem değişikliğine gittiği yönünde Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştirilere yanıt olarak ““Parti amblemimizdeki 6 okun bir tanesi milliyetçiliktir. Milliyetçilik bizim vatana, bayrağa olan saygımızdan bellidir. Sloganlarımızı da neredeyse karşı taraf belirleyecek. Milliyetçilik bir partinin tekelinde değildir. Milliyetçilik insanın içindedir. Vatanı seven, bayrağını seven milliyetçidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylem değişikliğine gittiği yönünde gelen eleştiriler ile ilgili olarak Batur değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı bileşenlerinin milliyetçiliği kendi tekelinde gördüğünü söyleyen Batur, CHP’nin kurucu ilkeleri arasında milliyetçiliğin bulunduğunu da kaydetti.

Başkan Batur şunları söyledi:

“Parti amblemimizdeki 6 okun bir tanesi milliyetçiliktir. Milliyetçilik bizim vatana, bayrağa olan saygımızdan bellidir. Genel başkanımızın başkan olduktan bu yana Türk bayrağaına, vatana hiç saygısızlığı var mı? Süleyman Şah Türbesi’ni kaldıran biz miyiz? Milliyetçi iseniz Süleyman Şah Türbesi’ne sahip çıkacaktınız. Genel başkanımız mülteciler konusunda ‘güle oynaya göndereceğiz’ dedi. Sınırlara akın akın 25-30 yaş arası insanlar geliyor. Afganistan’dan geliyor, İran sınırından elini kolunu sallaya sallaya geliyorlar. Sınırlar kevgir gibi olmuş milliyetçilik anlatıyorlar. Milliyetçilik bizim ortaya attığımız yeni bir kavram değil. Sınırlarımızı koruyacağız konusunu şimdi söylemedik. Sloganlarımızı da neredeyse karşı taraf belirleyecek. Milliyetçilik bir partinin tekelinde değildir. Milliyetçilik insanın içindedir. Vatanı seven, bayrağını seven milliyetçidir”

Konak’ta 10 bine yakın mülteci olduğunu belirten Başkan Batur, “Bizim Konak enternasyonal ilçe oldu. Konak’ta 10 bin civarında mülteci var. Gelen giden çok var. Devletin İçişleri Bakanlığına güçleri göç idaresi, emniyetimiz bunları takip ediyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Vatandaş
 23 Mayıs 2023 Salı 20:37
Sayın başkan havada kuş yerde kaplumbağa seçim zamanı her bileşik kaba girmeye çalışıyorsunuz ama nafile bu tür masallara inan yoktur...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz