MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Batur'dan o karara ilk değerlendirme: El kaldırıp indiren olmak istemiyoruz!
Yerel Yönetimler
25 Ekim 2021 Pazartesi 16:25

Başkan Batur'dan o karara ilk değerlendirme: El kaldırıp indiren olmak istemiyoruz!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) için 'Şeffaf bir yönetim yok' eleştirilerinde bulunana TBB Encümen Üyesi ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Fatma Hanım'a sözlü olarak, defalarca toplantı yaptık. Bu hakkaniyetle olsun, dağıtımlar encümene gelsin orada karar verilsin, bizde hangi belediyeye ne verildiğini görmemiz lazım, yönetim kurulunda sadece oturup elini kaldır indir bir yönetim üyesi olmak istemeyiz. Belediye başkanlarımızın hakkını savunmak için oradayız" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ayrımcı bir politika izlediğini ve bundan ötürü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin hakkında görevi kötüye kullanmadan suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Yapılan açıklama sonrası ise AK Parti cephesinden eleştiriler gelirken, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği görevini yürüten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege'de Sonsöz'e açıklamalarda bulundu.

HANGİ BELEDİYEYE NE VERİLDİĞİNİ GÖRMEMİZ LAZIM
Encümen üyeleri olarak hangi belediyeye ne kadar yardım yapıldığı hakkında bir bilgileri olmadığını vurgulayan Başkan Batur, "Türkiye Belediyeler Birliğinde CHP'li 4 belediye başkanı var temsil olarak. Konak Belediye başkanı olarak ben, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar. Türkiye Belediyeler Birliği bütçesi belediye bütçelerinden kesilen 1000/1 oranındaki kesintilerden oluşuyor. Fatma Hanım 2015 yılından beri Belediyeler Birliği Başkanı. Biz burada seminerler yapılıyor, toplantılar yapılıyor, belediyelerin çalışmaları ile ilgili çalışmalar yapılıyor, en önemli çalışma bölümü de belediyelerin araç gereç, iş makinesi temininde adaletli ve hakkaniyetli bir dağılım yapılması. TBB'ye CHP'li Belediyelerin 2021 yılında aktardığı rakam 86 milyon TL. Ancak 16 milyonluk iş makinesi alınabilmiş. Yani bütçenin yüzde 53'ü gibi bir rakamı sağlayan CHP'li belediyeler bu bütçeden ödediği rakam kadar iş makinesi ve ekipman alamamışlar. Bizde bunu defalarca Fatma Hanım'a sözlü olarak, defalarca toplantı yaptık. Bu hakkaniyetle olsun, dağıtımlar encümene gelsin orada karar verilsin, bizde hangi belediyeye ne verildiğini görmemiz lazım, yönetim kurulunda sadece oturup elini kaldır indirdik bir yönetim üyesi olmak istemeyiz. Belediye başkanlarımızın hakkını savunmak için oradayız.  Defalarca söyledik anca ne yazık ki karşılığını bulmadı" diye konuştu.

AMACIMIZ CHP'Lİ, İYİ PARTİLİ VE DİĞER BELEDİYELERİN HAKLARINI SAVUNMAK
Verilen 4 maddelik yazılı talebe de dikkat çekerken, "Geçtiğimiz ay içinde de 4 maddelik 2015 yılından itibaren Adalet ve Kalkınma Partili, MHP'li CHP'li İYİ Partili, HDP'li belediyelere hangi araçlar verildi, bedeli nedir, yetki kimdedir bize bilgilendirmesi yapılması yönünde yazılı talebimiz oldu. Ancak bunun karşılığında bize sadece CHP'li belediyelere 2020 ve -2021 yılında verilenler ile ilgili bir bilgi verildi. Biz bir kıyas yapamıyoruz. Bize bu verildi ancak AK Parti'li ve MHP'li yani Cumhur İttifakı belediyelerine ne verildi bunu bir türlü öğrenemedik. Bu bilgiyi paylaşma noktasında tereddüt halindeler. Bizde yarın TBB'nin hem encümen hem de birlik toplantısı var. CHP'li Belediyeler olarak buraya katılmamayı ve bütün belediye başkanları olarak protesto etmeye karar verdik. Bize verilmeyen bilgilerin alınması için savcılığa başvuruda bulunduk. Bizim buradaki amacımız CHP'li, İYİ Partili ve diğer belediyelerin haklarını savunmak. Ancak şeffaf bir yönetim yok, bilgi paylaşımı yok. Neler yapılıyor, ne çalışmalar yapılıyor bununla ilgili gerekli bilgileri alamadığımızdan bu duruma geldik" ifadelerini kullandı.

ÖLÇÜM YAPACAK VERİ YOK
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın 'Somut delil ortaya koyamıyorlar. Yani CHP'li bir belediyenin isteyip de verilmediği ama AK Parti isteyince verilen bir şey gösterebiliyorlar mı? Çünkü yok" ifadelerine de yanıt veren Batur, "CHP'li yönetimde olan encümendeki üyeler olarak biz 4 maddelik bir dilekçe verdik. 4 maddede şu yazıyor; Biz 2015 yılından bu zamana belediyelere ne kadarlık yardım yapıldı, hangi belediyeye ne kadarlık iş makinesi verildi, bunun tutarı ne kadardır bunu istedik.Bu dilekçenin karşılığında verilen ise sadece CHP'li belediyelerin verileriydi. Biz diğer belediyelere ne verildiğin bilmiyoruz encümen üyeleri olarak. Biz encümen üyesi olarak denetim mekanizmasını çalıştırıyoruz. Biz denetleme yetkisine de sahip değiliz.  Bizim bir şey diyebilmemiz için önce bilgi sahibi olmamız lazım. AK Partili MHP'li belediyeye ne kadar verdi bilmiyoruz. Ölçüm yapacak veri yok" diye konuştu.

ŞAHSİYETİNE, BELEDİYECİLİĞİNE, BELEDİYE BAŞKANLIĞINA BİR ŞEY DEMİYORUZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ile kişisel bir problemleri olmadığını da belirten Batur, "Bizim rahatsız olduğumuzu konu bu. Fatma Hanım'ın şahsiyetine, belediyeciliğine, belediye başkanlığına bir şey demiyoruz. Ancak yönetim tarzına karşı, özellikle şeffaf yönetim uygulanmadığı yönde kamuoyunu da bilgilendiriyoruz. CHP'li Belediyelerin hakkı yeniyor, biz bu hakkın yenmemesi için mücadele ediyoruz. Genel Başkan Yardımcımız dediği gibi hakkaniyet sağlanana kadar toplantıya katılmayacağız ve boykot edeceğiz. Şu anda Cumhur İttifakı Belediyeler Birliğiydi, aynı şekilde devam ederler" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz