MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Eriş anketten çıkacağına inanıyor: Yarım kalan projelerimi tamamlamak istiyorum!
Yerel Yönetimler
4 Ocak 2024 Perşembe 09:22

Başkan Eriş anketten çıkacağına inanıyor: Yarım kalan projelerimi tamamlamak istiyorum!

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ekonomik sıkıntılar nedeniyle tamamlama fırsatı bulamadığı projeleri bitirmek için bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini belirtirken, hayata geçirdiği hizmetlerden dolayı memnuniyet anketinden çok rahat çıkacağını iddia etti. Başkan Eriş, AK Parti’nin iddialı çıkışlarına, “Arkalarında hükümet olduğunu düşünerek iddialı konuşuyorlarsa, bizim de arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi var, birlikte yaptığımız projelerimiz var” yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ – Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in programına konuk oldu. Yerel seçimler öncesi değerlendirmelerde bulunan Başkan Eriş, bir dönem daha görev yapmak istediğini söyledi.

YARIM KALAN PROJELERİMİZİ TAMAMLAMAK İÇİN GÖREV İSTİYORUM
Ödemişlilerin henüz seçim atmosferine girmediğini belirten Başkan Mehmet Eriş, bir dönem daha görev yapmak istemesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Hangi başkan olursa olsun, başladığınızı sonlandırma şansınız olmayan projeler var. Kaymakçı Arıtma Tesisi, ben geldim 58 ay oldu anca daha proje aşamasındayız. Benden önce 2 yıl var 7 yıl. Böyle olmamalı. Planlama ve gerçekleştirme için zamana ihtiyaç var. Gölcük Oteli'ni bitiremedik. Müteahhidi mi suçlayalım, hayır. Ortada ülke ekonomisi var. Müteahhit girdi ne güzel gidiyordu ki 2021'deki ekonomik kararlar ile beraber fiyatlar katlandı. Devletin bize tanıdığı oranlar var. Bu oranlar ile anlaşmamız zor oluyor. Bir buçuk yıl içinde bitip başlamayı düşünüyorduk ama bu ekonomik koşullar ile inşaat durdu duracak noktasında. Ülkenin ekonomik durumunu yaşıyoruz. Gelirlerimiz giderlerimizi veya ihale oranlarımızı karşılayabilecek bir şey değil. Bu bütün belediyeler için geçerli. İhale yapıyoruz ihaleye giren yok. Restorasyon ihalesi oldu Valilik ile beraber yapacağımız, asfalt ile ilgili oldu ihaleye giren yok. 2020 yılında yüzde 50 kırımla kilit parke ihalesi yapıyorduk ve 12-13 müteahhit giriyordu ihaleye. Şimdi ihaleye giren olduğunda, bayram ediyoruz. Benim çalışma arkadaşlarımla başladığımız projeleri tamamlamamız gerekiyor. Başladığımız, düşündüğümüz ve belli bir aşamaya getirdiğimiz projelerimizi sürdürmek istiyoruz. Benden sonra gelen kişi değiştirir mi iptal mi eder düşüncesi oluyor. Geçmişten gelen hiçbir projeyi ötelemedim. Kamuda süreklilik vardır. Devlet memurluğu terbiyesi ile geldim. Bunu sürdürmek gerekiyor. İlçenin ve belediyenin çıkarlarını düşünmek zorundayım. Demirbaba Mahallemizde zeytinyağı tesisimiz var. Koruma Kurulu'na projeler sunuldu. Tesisi işler hale getireceğiz. Benim 5 yılım bitiyor; 2 yıl da önceden var, hala sürüyor. Oradaki sadece 250 metrekarelik yerden konuşuyoruz orası harap olmasın diye. Birgi'de bir otel projemiz var. Ancak proje aşamasına geldik. Kurul'a sunuldu, birkaç aya diyeceğiz ki proje sonunda geçti. Köylerimiz bazında Büyükşehir ile planladığımız 7 tane sathi kaplama yapamadık. İhaleye giren olmadı. Belediye olarak yapamam. Kaçıncı ihale iptali oldu, sayamadım. Bir gölet projesi var, Büyükşehir ile birlikte yürüttüğümüz. Zemin etüdüne gelebildik. İkinci döneme yetişecek. Oradaki 5 köye sulama anlamında katkı koyacak. GES Projemiz var. İmar durumunu çıkarırsak kullandığımız ve harcadığımız elektriğin yüzde 60'ını karşılayabilecek bir tesis düşünüyoruz. Geldiğim yıl 15 park yapmıştık. Daha sonraki yıl 5'e düşmüştük. Parklarımıza devam ediyoruz. Seçime endeksli değil. Ancak o zamana yetiştirebildik. Yaptıklarımı hatırlatmama gerek yok. Tüm bu yarım kalmış projelerimizi tamamlamak için yeniden adayım.”

GEDİZ’İN KAPATMADIĞI YOLLAR VATANDAŞI KIZDIRIYOR
Kendisinin yaptırdığı memnuniyet anketlerinde memnuniyetin yüksek olduğunu, ancak son bir yıl içinde Gediz Elektrik’in kazdığı yollarda yaşanan sorun nedeniyle memnuniyette bir azalma olduğunu anlatan Başkan Eriş, “Kazılan yolların kapatılmaması nedeniyle sıkıntılı bir durum var. Son yılda özellikle bizim dışımızdaki irade üzerine, Gediz'in kazılarında zamanında kapanamaması nedeniyle ilçede oldukça sıkıntılı durumlar var. Vatandaşımız hep başkandan bekler bunu. Asfalt döktüm, altındaki kablo patladı ve tekrar kazıldı. Bunlar hep kayıp. Gediz'in kazıları üzerine büyük bir memnuniyetsizlik var. Son 1,5 ayda yoğun bir biçimde bunu gidermeye çalışıyoruz. Benim işim değil. Buradan memnuniyetsizlik bekliyoruz. Yaptığım işler üzerinden yeterli olacağıma inanıyorum. Djiğer bir deyişle yaptığım hizmetler, yatırımlar, ağırlık kazanmış durumda. Memnuniyet anketinden hakkımda olumsuz bir şey çıkacağına hiç mi hiç ihtimal vermiyorum.”

ÖDEMİŞ’TE CHP’DEN 8 ADAY ADAYI BULUNUYOR
Ödemiş Belediye Başkanı olması nedeniyle doğal aday adayı olan Mehmet Eriş, diğer 7 adayla tatlı bir rekabet içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Özgür Özel'in yaratmış olduğu değişim süreci, aday adaylık sürecine, aday adaylarının çok sayıda olması şeklinde yansıdı. 8 arkadaşı da adaylıkları için kutlamak gerekir. Kendileri ne kadar hazır ne kadar değil bilmiyoruz zamanla göreceğiz ama benim yaptığım ve yapamadığım ortada. Kendime bu yönde bakabilirim. Geçmiş seçim döneminde Cumhur Şener arkadaşımız aday olmuştu, o daha sonra çekilmişti ve benim atanmam durumum olmuştu. Anketlerde önde olduğumu biliyordum, parti genel merkezi o arkadaşı seçti ve ben o arkadaşın yanında durdum. Bir gün öncesinde 3,5 saat civarında sohbet ettik o arkadaşla. Ertesi gün de Egedesonsöz Gazetesi'nden gördüm, MYK'dan benim adımın çıktığını. Evet bir kişi aday olacak ve diğer arkadaşlarımızla kol kola seçim çalışmalarını yürütürüz. Birlik beraberlik konusunda bir sıkıntımız yok. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.”

RAKİBİMİZİN ARKASINDA HÜKÜMET VARSA, BİZİM ARKAMIZDA BÜYÜKŞEHİR VAR
AK Parti’den Ödemiş’i yeniden alma anlamında iddialı açıklamalar geldiğini, Demokrat Parti’nin de iddialı olduğunu hatırlattığımız Başkan Mehmet Eriş, “Her parti iddialı olmak ister. İktidarın gücü var. DP'ye saygı duymak gerekir. Seçim çalışmalarında beraber gezmiştik Demokrat Parti Milletvekili Salih Uzun ile... Beraber gezdiğimiz sokakları da hatırlatırız yerel seçim sürecinde. O iddia olmasa adayı olmaz. Tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum. İşinizi gücünüzü bırakıp bir iddia ile ilçenize hizmet edebilme onurunu yaşamak istiyorsunuz. Millet İttifakı ayrışmalarına rağmen seçimi alacağımızı düşünüyoruz. Hükümet tarafının da iddialı olması normaldir. Yaptığımız işlerle, doğruları konuşarak alanda olacağız. AK Partililer, bu iddialı sözleri hükümetten destek alarak söylüyorlarsa, bizim de arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi var, İzmir Büyükşehir ile birlikte hazırladığımız projeler var. O projeleri sürdürmek, tamamlamak isteğimiz var.”

PAZARLARIMIZDA ÇİN KESTANESİ SATIŞINI YASAKLADIK, ÇÜNKÜ…
Ödemiş Bozdağ’da günübirlik tatilcilerin misafir edilmeye birkaç hafta içinde başlanacağını duyuran Başkan Mehmet Eriş, bölgenin önemli gelir kaynağı kestaneyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu:

“Kestanede fiyatlar açısından olumlu ama alıcı açısından kötü oldu. Kestane pazarda 200 - 250 TL arasında satışta. Toptan satışta da 120-150 TL arasında değişiyor. Meydanlarda gördüğünüz kestane kara aşı dediğimiz tombul şeklindedir. Kestane rekoltesi geçen yıla göre yüzde 50-60 düştü. 15 bin ton kayıtlı olan Ödemiş kestanesi bu yıl 9 bin 150 ton oldu. Yüzde 60 gibi bir erime var. Mevsimsel durumlar, kuraklık veya yağmur etkili oldu. Hastalık da var. Gal kanseri de var.  Tam olarak hastalığı yenmeyi başaramadık. Bunlar da fiyata yansıyor. Bir yandan da Çin kestanesiyle rekabet ediyoruz. Çin kestanesi hayvan yemi gibidir. Bizim kestanemizin değerini düşürüyor. Pazarlarımızda karışım olmasın diye sıkı denetliyoruz. Pazarlarımızda Çin kestanesinin satılmasına asla izin vermiyoruz. Kendi pazarımıza ve ürünümüze sahip çıkmak zorundayız. Ürünümüzün değerlendirilmesi için Beydağ ile kardeş kardeş çalışıyoruz. Bu yıl Kestane Festivali yapamadık, rekoltenin düşük olmasından dolayı. Seneye inşallah kestane festivalini yaparız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bekir
 4 Ocak 2024 Perşembe 16:32
yarım bırakmasaydın git gençler gelsinler
 Karşıyakalı
 4 Ocak 2024 Perşembe 10:53
Memet 30 yıldır işlerini tamamlayamadıysan birak bu işi.
 Birgili
 4 Ocak 2024 Perşembe 10:44
Ödemiş bır çok ilden büyük bir ilçedir,artık aynı siyasetçilerin çekilip gençlerin gelmesini gerekiyor...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz