MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Erişen pazarcılara seslendi: Sürümden kazanalım!
Ekonomi
25 Ekim 2021 Pazartesi 13:59

Başkan Erişen pazarcılara seslendi: Sürümden kazanalım!

Pazarda ucuz bir şey kalmadığını, bundan büyük üzüntü duyduğunu belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Vatandaş perişan durumda. Her şey ateş pahası. Esnaf arkadaşlarımdan rica ediyorum; elimizden geldiğince fiyatları düşük tutalım, az kar marjıyla çok satalım, sürümden kazanalım” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Doların, euronun tavan yaptığı, altın fiyatlarının uçtuğu bir dönemde pazarın da ateşi çıktı. Her geçen gün biraz daha fakirleşen vatandaş, ihtiyaçlarının önemli kısmını pazarda bile karşılayamazken, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, pazarcı esnafına çağrıda bulunarak, düşük bir kar marjıyla satış yapılmasını, sürümden kazanılmasını talep etti.

BİR KİLO ÇERİ DOMATES, 15 LİRA
Orta boy bir karnabaharın, bir kilo domatesin 15 lira, bir kilo börülcenin 20 lira olduğu pazarda hiçbir şeyin ucuzlamadığını kabul eden Başkan Hamdin Erişen, “Önümüzdeki süreçte ucuzlaması beklenen bir ürün var mı?” sorusuna, “Maalesef yok. Bugün Çanakkale’den, Eskişehir’den getirilen domates bile çok pahalı. Yarın havalar biraz daha soğuyunca, seralara mahkum olacağız. Sera, borsa gibi; öyle bir yükseliyor ki, bugün 7 liraya sattığımız domatesi esnaf olarak 10 liraya alamayız. Önümüzdeki süreçte ucuzlamasını beklediğimiz tek kalem bile ürün yok, tam aksine doların, euronun artışına paralel daha çok pahalılaşacağından endişe duyduğumuz ürünler var” yanıtını verdi.

Ürünleri çok ucuza satacağız. Belki birileri bir şey anlar”

Başkan Erişen, vatandaşın “Pazar mı, market mi?” ikilemi yaşamadığını, tercihinin Pazar olduğunu belirtirken, şu değerlendirmelerde bulundu:

FİYATI DÜŞÜK TUTARSAK, MÜŞTERİLERİMİZLE KENETLENİRİZ
“Çok büyük bir kesim, pazardan alışveriş yapıyor. AVM’lere, marketlere göre, pazardaki ürünlerin daha ucuz olduğu bir gerçek. AVM’ye giden kesimi de çekmek ve pazara zaten gelen müşteriye destek sağlamak adına, tüm pazarcı esnafı arkadaşlarımdan, etiketleri mümkün olduğunca düşük tutmalarını, sürümden kazanmalarını rica ediyorum. Düşük karla daha çok mal sattığımızda da kazanırız. Vatandaşın yanında olmamız lazım. Bunu yaparsak, müşterilerimizle kenetleniriz. Pazarın kıymetini bilen insanlarımıza yardımcı olmak, hepimizin boynuna borçtur.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ANKARA
 25 Ekim 2021 Pazartesi 21:18
Sayın Erişen Aynı Açiklamayi Hal Esnafina Yapabiliyor Mu! Lafta Aciklamalar !
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz