MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Şanlı'dan kruvaziyer turizmi için uyarı: Kordon’da güvenlik açığı var!
Ekonomi
16 Mayıs 2024 Perşembe 08:56

Başkan Şanlı'dan kruvaziyer turizmi için uyarı: Kordon’da güvenlik açığı var!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İzmir’e gelen kruvaziyer gemilerin Kordon esnafına bir katkısı olmadığını belirterek, “Şehrin ekonomisine elbette katkısı olur ama turistlerin en az 1 gece burada konaklaması gerekir. Gelenlerin çoğu Efes, Meryemana’ya gidiyor. Gelenlerin Kordon esnafına bir katkısı olmuyor. Kordon’da güvenlik açığı çok fazla. Turistler oradan korkuyorlar” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ –  İzmir uzun bir aradan sonra 1 günde 2 kruvaziyer gemiye ev sahipliği yaptı. Alsancak Limanı’na demirleyen kruvaziyer gemileri, kent ekonomisine katkı sağlama potansiyeline sahip birçok yolcuyu taşıyor. Öte yandan kent turizmi ve ekonomisi açısından büyük önem taşıyan turistlerin adresi ise Efes Harabeleri.

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, turistlerin İzmir içinde gezmediklerini hatta gemide kalmayı tercih ettiklerini belirtti.

TURİSTLERİN KORDON ESNAFINA BİR KATKISI OLMUYOR
Turistlerin Kordon esnafına bir katkısının olmadığını ifade eden Şanlı, “Şehrin ekonomisine elbette katkısı olur ama turistlerin en az 1 gece burada konaklaması gerekir. Gelenlerin çoğu Efes, Meryemana’ya gidiyor. Gelenlerin Kordon esnafına bir katkısı olmuyor. Çoğu da paket programla Agora gibi, Efes gibi gezilecek yerlere gidiyorlar. 8-9 gibi gelip akşamüzeri 5 gibi hareket etmesinden dolayı Kordon esnafı faydalanamıyor. Kordon’da güvenlik açığı çok fazla. Turistler oradan korkuyorlar” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Caner
 18 Mayıs 2024 Cumartesi 18:40
Sayın başkan İzmirde turistler nereyi gezsin. Her taraf virane . Turistler Bergama Da da gezmiyorlar . Siz turist olsanız İzmir''i gezermisiniz ? Kemeraltı dan naylon kumaş, plastik tabak mı alsınlar . Dernek başkanı olarak bunları göremiyorsanız size diyecek bir şeyim yok. Merak etmeyin ileride gezecek yerler ortaya çıktığında İzmir turizmden payını ancak o zaman alır.
 Burak
 16 Mayıs 2024 Perşembe 19:39
Alsancak olmuş Suriye yatağı Alsancak yerlisi bile sokağa çıkamıyor berbat kordon tam berbat nargile keyfi yapanlar tipler bozuk hanutcular türedi arabaların önüne atliolar müşterisi de ona göre artık turuzim e katkı gelsin belediye soyar gibi hiçbir şey yapmayıp sikayet etmesin cemil tugay artık Alsancak ta ruhsat ve isgaliye yi durdurması lazım bu görüntü ile turuzim yapılması imkansız bütün heryer destek lenmeli turuzim imarı destek vermek lazım izmir ticaret ticaret bitik acilen başkana kulak verin şanlı baya büyük işler yapar destek şart belediye den
 Durmuş baba
 16 Mayıs 2024 Perşembe 18:07
güvenlik açığı olmayan yermi kaldı başkan.. Ülkeyi ne hale getirdiler.
 
 16 Mayıs 2024 Perşembe 16:52
Trol hâlâ CHP diyor.
 tuna
 16 Mayıs 2024 Perşembe 16:45
bir defa kordonda çimlere yayılma dönemi sona erdirilmelidir cevresi cevrelenmelidir bu çimelrde içip içip olmadık işler yapılıyor ve kopekler ayrı sorun bir de ayak takımı meyhanelerının caldıkalrı muzıkler de var turist boyle yere uğramaz gayet dogal yani guvenlık sorunu oyle polisle bekçiyle degil alınacak genel onlemlerle cozulur bu çimlere yayılma muhabbetıunı kesersenız bu ısler azalır ve birahanelere de gurultu yasagı getırın devletın polisi bekcisi devamlı sarhos kovalayacak değil
 
 16 Mayıs 2024 Perşembe 16:05
Chp nin olduğu her yerde güvenlik sorunu olur.Çünkü özgürlük diye diye şımartılmış itler baba parası ile yaşayıp sonuna kadar müzik açan her konuda rahat davranan itler chp li beld. lerde çok bulunur.
 
 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:09
Çimlerin yerine kaktüs ekilsin, belediyenin alacağı tek güvenlik önlemi bu
 
 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:03
"Güvenlikle alakalı hiçbir sıkıntımız yok"
 Arda Yıldız
 16 Mayıs 2024 Perşembe 12:30
Kordon bilhassa geceleri it, uğursuz yatağı oluyor. İpini koparan sahilde son seste müzik çalıyor, kafayı bulan çevresini rahatsız edip,ona buna bulaşıyor. Aileler artık gelmeğe çekinir oldular. Ayrı bir sorunda tüm işletmeler aynı anda en son deste bangır, bangır müzik çalıyorlar. Tüm birahanelerin gürültüsü birbirine karışmakta. Oturan duyarlı insanlar bu ortamdan rahatsız olup kalkmaktalar. Bence önce GÜRÜLTÜ TERÖRÜ nü önlemelisiniz. Zabıtalardan da kimse görev, mörev beklemesin. Onlarda kendi havalarında dır. Kısacası bu bölge kesinlikle düzelmez...
 Belediyeci
 16 Mayıs 2024 Perşembe 11:58
Bu amcamız zaman zaman böyle çıkışlar yapıyor. Adamın asıl derdi çimlerde oturmak yasaklansın herkes mekanlara gitsin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz