MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Semih Girgin umutlu konuştu: Kemeraltı bu sene UNESCO'ya girecek!
Ekonomi
26 Haziran 2023 Pazartesi 09:06

Başkan Semih Girgin umutlu konuştu: Kemeraltı bu sene UNESCO'ya girecek!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'nde yer alma şansını geçen yıl yakalayamayan Kemeraltı'nın bu yıl mutlu sona mutlaka ulaşacağına inandığını belirten Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, "Eksiklerimizi tamamlıyoruz. Bu yıl daimi listede yerimizi alacağız" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in ve dünyanın en büyük açık alışveriş merkezi Kemeraltı Çarşısı, UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girebilecek mi? 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren, ancak geçen yılki değerlendirmede elenen Kemeraltı'nın, bu yıl çok daha güçlü bir aday olduğu belirtildi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, SONSÖZ TV'de, Gazeteci Yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtladığı programda, "O sene, işte bu sene! Kemeraltı, bu yıl UNESCO Dünya Mirası daimi listesine girecek" açıklamasında bulundu.

İLK KEZ KATILMIŞTIK OLMADI; BU YIL ÇOK GÜÇLÜYÜZ
Tarihi Kemeraltı Çarşısı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yerini almıştı ancak geçen yıl daimi listeye girememişti. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Kemeraltı'nın bu yıl UNESCO           Dünya Mirası'na daimi olarak gireceğini iddia etti. Girgin, şunları söyledi:

“Ticaret Odamız, belediye ve diğer kurumlar hep adım atmış ancak, sonuç gelmemiş bunca zamandır. En son TARKEM bünyesinde Büyükşehir, Valilik,Bakanlık ve Ticaret Odamız ile birlikte yani, tüm paydaşların bir masada oturup Kemeraltı için yola çıkılmış olması, bizim için çok önemli. Biz geçen sene ilk defa başvurduk, UNESCO daimi üyeliği için. İlk başvurumuzda eksikliklerimiz de olabilirdi. Bizden çok önce başvuruda bulunan İznik kazandı. İznik de bizim ülkemizin bir şehri, bir değeri. Sıra bizde. Bu sene şansımız çok fazla. Dosyamız hazır. Dün dernek binamızda üç tur UNESCO toplantımız vardı. Bunlar konuşulması ve çözülmesi gereken yerler… En son İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulunda da ben rica ettim, İzmir’in bir tane Kemeraltı'sı var ve hep beraber UNESCO yolunda elimizi taşın altına sokacağız diye. Ankara’ya sesimizi duyurarak bu sene gidecek olana adayın Kemeraltı olması, bizim için çok önemli. Siyasetçilerde iş bitecek. Aslında onlara çok iş düşüyor. Mahmut Özgener Başkanımızın bu sene bu konuda geçen seneki verdiği desteğin desteğinin daha fazlasını göstermesini bekliyorum. Kemeraltı dokunulmayı bekliyor. Yapılan çalışmalarda bizim bunlar yerine getirilecek diye taahhütlerimiz var. 260 hektarlık alan, buranın derlenmesi ve toparlanması lazım. Ben UNESCO’ya inanıyorum ve inanan tüm kurum başkanlarının da İzmir’e sahip çıkacaklarını bekliyorum”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz