MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Sengel sözünü tuttu: Spor Salonu projesinde çalışmalar başladı!
Yerel Yönetimler
22 Mart 2023 Çarşamba 10:47

Başkan Sengel sözünü tuttu: Spor Salonu projesinde çalışmalar başladı!

Selçuk Belediyesi gençlere ve geleceğe önemli bir yatırım için çalışmalara başladı. Efes Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi ile kentin sosyal ve kültürel hayatında önemli bir sayfa açılacak. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Selçuk Belediyesi’nin eski hal binasının olduğu alandayız. Uzunca bir süre içerisinde bu alanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Bu alana dair olarak gençlere verdiğimiz sözü tutmak adına bir kapalı spor salonu aynı zamanda da gençlik merkezinin yer aldığı bir proje çizdirdik. 18 Nisan’da projemizin ihalesi gerçekleşecek" dedi.

Selçuk adına önemli kazanım olacak Efes Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin ihalesi 18 Nisan’da gerçekleşecek. Kültürün, sanatın ve önemli spor organizasyonlarının merkezi olan Selçuk’ta 2800 metrekare bir alan üzerinde 1154 m2 kapalı spor salonu, 840 seyirci kapasiteli, soyunma odaları, teknik ve idari odalar, hakem odaları, 9 adet dükkândan oluşan ticari alan bulunacak. 840 seyirci kapasitesine sahip olan yapıda basketbol ve voleybolun yanı sıra hentbola da uygun bir saha inşa edilecek.

Gerek seyirci kapasitesi gerekse sahanın ölçüleri sebebiyle Efes Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi uluslararası spor organizasyonları için de kullanılabilecek. Efes Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nde tiyatro, seminer ve kurs gibi etkinlikler için de kullanılabilecek iki salon da yer alacak. 

GENÇLERE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMAK İÇİN
Efes Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi proje alanında bilgi veren Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel proje ile gençlere verdikleri sözü tutmanın yanı sıra Selçuk adına önemli bir kazanım elde edileceğini belirterek; “Selçuk Belediyesi’nin eski hal binasının olduğu alandayız. Uzunca bir süre içerisinde bu alanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Bu alana dair olarak gençlere verdiğimiz sözü tutmak adına bir kapalı spor salonu aynı zamanda da gençlik merkezinin yer aldığı bir proje çizdirdik. 18 Nisan’da projemizin ihalesi gerçekleşecek.  Bu proje dahilinde Selçuk’taki gençlerin ve aynı zamanda tüm halkın kullanımına açık olabilecek voleyboldan, basketbola hatta hentbola kadar uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir kapalı spor salonu yapacağız. 2500 metrekarelik alana oturacak ve 1154 metrekare olacak bir kapalı spor salonu 840 kişi kapasiteli, 9 adet dükkândan oluşan bir ticari aksın da yer aldığı bir alanı hayata geçirmek adına 18 Nisan’da bu projenin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Selçuk’un kültürel sportif ve aynı zamanda da sosyal faaliyetlerinin arttırılması ve gençlerin çok kolay ulaşım sağlayarak bu alanlarda sportif faaliyetlere katılarak kendilerine ait bir alanın olmasını hayal ettik.  Bu projeyi düşünürken olabildiğince uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek veSelçuk için de çok da büyük kıymet arz edebilecek bir alan oluşturmak istedik. İstedik ki; kış turizmi de spor noktasıyla kendini gösterebilir hale gelsin. Gençlerimize, spor ile ilgilenenlere ve tüm Selçuk halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selçuklu
 23 Mart 2023 Perşembe 09:05
Çok iyi bir tesis olur çünkü Selçuk'ta organize sanayi yok,üreten fabrikalar hiç yoktur,gençlerin özellikle ünüversite bitiren gençlerde işsizlik had safhada iş yok kahve ve cafe köşelerinden kurtulur spor yapar,belediye ve diğer kurumlara torpili olanlar giriyor en azından spor yaparak strese atarlar Selçuk için son yılların bir yatırımı olabilir bitince görürüz çünkü Selçuk bu konuda yarım kalmış çürümüş garajlar ile biliniyor Efes'te harabeler,kent içinde garajlar...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz