MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer anmada konuştu: Yeni Menemen olaylarını hayal ediyorlar
Yerel Yönetimler
23 Aralık 2023 Cumartesi 12:27

Başkan Soyer anmada konuştu: Yeni Menemen olaylarını hayal ediyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen'de; Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin gericiler tarafından şehit edilişinin yıldönümü programında konuştu. Soyer, “Fikri hür, vicdanı hür Türkiye’ye karşı yeni Menemen olaylarını hayal etmeye devam ediyorlar. Cumhuriyetin çocukları asla geçit vermedi, vermeyeceğiz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için tören düzenlendi.

Kubilay Anıtı önünde gerçekleşen törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Soyer konuşmasında şunları söyledi:

“93 yıl sonra onlar bizimle buradalar. Bedenleri burada olamasalar da yürekleri, yoldaşları burada… İnandılar, dövüştüler, ancak ölmediler, ölümsüzleştirdiler. Bugün hepimiz devrimlerin bekçisiyiz. Cumhuriyetin aşınmaz kalesiyiz. Vatansever kardeşlerim, tarih korkakları, hainleri yazmaz. Bağımsızlık, hürriyetimiz için bir an olsun gözlerini kırpmayanları yazar. Tarih kahramanları yazar, halk düşmanlarını yazmaz. Tarih dün vefat eden askerlerimizi de yazacak.

Yazık ki halkın düşmanları bugün de cumhuriyetimizi kemirmeye çalışıyor. Kadınların hür ve özgür olmasını, devlet için laikliği kabul edemediler... Fikri hür, vicdanı hür Türkiye’ye karşı yeni Menemen olaylarını hayal etmeye devam ediyorlar. Cumhuriyetin çocukları asla geçit vermedi, vermeyeceğiz.

Ulu önderimizin en önemli eserim dediği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Cesarete, bir arada olmaya ve umuda daha çok ihtiyacımız var. Biliyorum ki biz bu üç erdeme de sahibiz.Cumhuriyet şehitlerimiz hainlere karşı 93 yıl önce nasıl dimdik durduysa, bizde bugün öyle dimdik duracağız. Okullarımız tarikata açmaya çalışan karanlık zihniyete asla izin vermeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmiriyiz”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 erol
 24 Aralık 2023 Pazar 11:49
burda ne çok iktidar trolü varmış. hiçbir yorum yapmadan "istifa.çek git.vs " yazmalarından bıkkınlık geldi. biraz düşün. aklını kullan ve yoruma son noktayı koy. yazıktır.
 yazık
 24 Aralık 2023 Pazar 11:16
trafik çile bülbülü çile.......
 örgüt...
 24 Aralık 2023 Pazar 10:54
Akp nin tek şansı Tunç soyer...
 MEHMET
 24 Aralık 2023 Pazar 10:05
İSTENMEYEN YERDE OT BİTMEZ İZMİR BÜYÜK ŞEHİR ADAYLIĞI İÇİN .............
 E CHP'li
 23 Aralık 2023 Cumartesi 16:20
Öfffff yaaaa....Bıktık bu şhovlarından artık..Bir bırak git..İzmir'liler şeniiştemiyor artık Tunçç..Hiç yakışmıyorşun İzmir'e...Becerikşizşin !!!
 
 23 Aralık 2023 Cumartesi 14:48
Biraz sonra "iç", dış troller yorumlara damlar
 Vatandaş
 23 Aralık 2023 Cumartesi 14:09
Tunç bey bisikletine bin ve selametle git ve bir daha asla İzmir'e uğrama lütfen....
 menemenli
 23 Aralık 2023 Cumartesi 13:15
KİM HAYAL EDİYOR SAYIN BAŞKAN ?????
 Bennur
 23 Aralık 2023 Cumartesi 12:48
Evet doğru şehit olan askarleri de yazacak bunun musebbibi olanlarla kol kola olanları da
 Sefa
 23 Aralık 2023 Cumartesi 12:47
İzmir kutlamalarında ki sözleri ve bugünkü sözleri gösteriyor ki kendi cenahina şirin gozukmek için yine ağır konuşuyor haddini aşıyor .Tek şansı bu siyasal kutuplasmayi körüklemek ve adaylığı için güç toplamak. CHP genel merkezi tuzağa düşecek.Dusmeli de kesinlikle bunu hakediyor bu siyasal parti.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz