MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Vekili Özkan’dan rüşvet iddialarına yanıt: Mahkemede hesaplaşacağız!
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2023 Pazartesi 17:53

Başkan Vekili Özkan’dan rüşvet iddialarına yanıt: Mahkemede hesaplaşacağız!

Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, rüşvet verdiğini ama ruhsatını alamadığını öne süren işadamı Yakup Toprak’ın iddialarıyla ilgili “Büyük bir iftirayla karşı karşıyayım” dedi ve yarın sabah kendisinin de savcılığa gideceğini açıkladı. Özkan, olayla ilgili gelişmeleri, Egedesonsöz’e anlattı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes’te işadamı Yakup Toprak’ın, Sancaklı mahallesinde restore edip turistik tesis haline getirdiği yerin ruhsatını alamadığını, ruhsat karşılığında kendisinden 250 bin doların yanı sıra bir aracın rüşvet olarak istendiğini, 45 bin dolar rüşveti makamında verdiğini bir basın açıklamasıyla kamuoyuna ilan etmesinin yankıları devam ediyor. Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasından sonra Başkanvekili olarak başkanlık koltuğuna oturan Erkan Özkan, iddialar için “Tamamen iftira. Büyük bir iftirayla karşı karşıyayım. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bana bu iftirayı atanlarla mahkemede hesaplaşacağım” dedi.

YAPTIĞIMIZ İNCELEMEDE EKSİKLER GÖRÜLDÜ, İŞLEM İPTAL EDİLDİ
Yakup Toprak’ın, önce 15 bin dolar rüşvet verdiğini söylediğini, sonra bu rakamı 45 bin dolara çıkardığını gülerek ve öfkeyle anlatan Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, süreçte yaşananları Egedesonsöz’e anlattı. Özkan, “Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. 7 ay önce bir kere yüzünü gördüğüm bir şahıs bana iftiralar atıyor. Mahkemede görüşeceğiz” dedi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bundan 7-8 ay kadar önce belediyeye geldiler. Kuşadası’ndaki danışmanım, bir otel için tadilat yapıp, restorasyon sonrası bir turizm tesisi kazandırmak istiyorlar, sizinle görüşmek istiyorlar, demişti. Tamam, dedim. Geldiler, ilgili müdürlerimi çağırdım, bu iş yasalara uygun mu, değil mi, bakın dedim. Neyse, tadilat ruhsatı verildi, tadilatı yapmışlar. Ekim ayının sonlarına doğru Kuşadası’nda yapılan Kıyı Ege Belediyeler Birliği toplantısına gittim, yerime Bülent Taşkıran vekalet etti. Kuşadası’ndan geldikten sonra Ankara’ya gittim. Ankara dönüşünde masamda o yerin ruhsatını gördüm. Meğer Bülent Bey, vekaleten o makamda olunca, İmar’a, ruhsatı yazıverin, demiş; arkadaşlar da ruhsat yazısını yazmışlar. Bir süre sonra Meclis üyemiz Bülent Taşkıran odama girdi. Evrakları, yapılan işi bir kontrol ettikten sonra ruhsatı verebileceğimizi söyledim. O şahıs, avukatımızı arıyor, 15 bin dolar rüşvet verdim, ruhsatımızı neden vermiyorsunuz, diyor. Şimdi verdikleri rüşvet 45 bin dolara çıkarmışlar!  Telefon verdiklerini söylemişler. Avukat, bunları duyduğunda gülüyor! Ben bunu duyunca dellendim!  Adamın yüzünü 7 ay önce görmüşüm, o kadar. Arkadaşlar, usulde hata olduğunu tespit ettiler. İşlemi iptal ettik. Eksikler vardı. Bazı görüşlerin alınması gerekiyordu ki o görüşler alınmamış. Avukatım gerekli hazırlıkları yapıyor, ben de savcılığa gidiyorum. Artık yargıda hesaplaşacağız. Ben çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Benim bir çekincem, sıkıntım yok. Bu iftiraların hesabını verecekler.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Paşa
 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:42
Erkan Başkan aileden oldukça varlıklı. Siyasete girdikten sonra zenginleşenlerden değil. Para için kendisinin de ailesinin de ismini kirleteceğini sanmıyorum. İhtiyacı yok. Birileri rüşvet aldıysa bile Erkan başkan olduğunu sanmıyorum. Rüşvet veren de bunu davulla zurnayla açıklamaz. Bu işte bir bit yeniği var gibi. Seçim öncesi kumpaslar kurulmuş olabilir.
 Menderesli
 18 Aralık 2023 Pazartesi 20:34
Menderes belediyesi bu konuda bir mahkemesi var devam ediyor,umarız yeni başkan seçim arefesinde böyle tatsız bir olaylar zinciri yaşamaz...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz