MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Yorgancılar: Bugünün ihtiyacı, bu OSB taslağı değildir!
İş Dünyası
6 Ekim 2021 Çarşamba 12:32

Başkan Yorgancılar: Bugünün ihtiyacı, bu OSB taslağı değildir!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “İçinde bulunduğumuz çağ, çevik olmayı gerektirirken OSB’lerin yönetim yapısını değiştirmek, sınırlı kaynaklarından pay aktarılmasını talep etmek gibi radikal değişimler, sadece OSB’lerimizi değil, pandemide başarılı bir performans gösteren sanayimizi de olumsuz etkileyecektir” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Organize Sanayi Bölgeleri(OSB)  Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili bir açıklama yaptı. Yorgancılar  “5 bin 500 üyesi olan Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak yıllardır sürdürülebilir büyümenin ancak üretimle olacağı, üretimin de merkezinin planlı kalkınma modeli çerçevesinde OSB’ler olduğunun altını çiziyoruz.  Bu farkındalıkla; İzmir’de 10 OSB’nin kurucu ortaklarından biriyiz ve günün ihtiyaçları doğrultusunda, elimizi taşın altına koyarak, yeni tarıma dayalı ihtisas OSB kurma girişimlerimizin de ana nedeni budur . Biz bu kapsamda, OSB’lerimizin geliştirilmesi anlayışı içerisinde hareket ederken, OSB Kanunu’nda yapılması düşünülen değişikler, neredeyse tam tersini savunmaktadır” dedi.

Sanayinin içindeki kişilerden oluşan OSB yönetimlerinin, kısıtlı kaynak ve imkanlarla, sanayiye en hızlı ve en etkin şekilde kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hizmet sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yorgancılar “OSB’lerin her işlemi Bakanlık tarafından denetlenmektedir. İçinde bulunduğumuz çağ, çevik olmayı gerektirirken OSB’lerin yönetim yapısını değiştirmek, sınırlı kaynaklarından pay aktarılmasını talep etmek gibi radikal değişimler, sadece OSB’lerimizi değil, pandemide başarılı bir performans gösteren sanayimizi de olumsuz etkileyecektir. Yeni yapı ile yavaşlayacak sistem, geç atılan imzalar, ötelenen kararlar, yeni yatırım ve projelerin önündeki en büyük engeldir. Bu da sanayimizin rekabet gücüne ve dolayısı ile ekonomimize vurulan bir sekte olacaktır. Bu tasarıdan vazgeçilmesi, eğer ki görevini kötüye kullanan OSB yönetimleri varsa, denetimlerle gereğinin yapılması olması gerekendir. OSB’lerimizin de ortak görüşü budur” diye konuştu.

Bu taslağın ülke ekonomisinde kayıplara yol açacağı hatırlatan Yorgancılar “OSB kurucu ortağı olan bir Oda başkanı olarak, biz OSB’lerimizi nasıl doldururuz? Yeni nesil OSB’lerle yeni dünya düzenine nasıl adapte oluruz? Sanayicilerimizin OSB’lere yönelik taleplerine nasıl çözüm buluruz, rekabet güçlerini nasıl artırırız? diye gayret içerisinde iken, çağın ihtiyaçlarının dışında bir taslak, bu kritik konjonktürde ülke ekonomimizde yeni kayıplara yol açacaktır. Tasarıyı hazırlayan ve savunanları, tüm enerji ve bilgi birikimleri ile sanayimizin ve sanayicilerimizin konularına çözüm üretmeye davet ediyorum” dedi.

Bugün ülkemizde üretimin sürdürülebilirliğinin risk altında olduğunu hatırlatan Başkan Yorgancılar şunları söyledi: “Yüksek faiz-yüksek enflasyon ve volatilitesi yüksek kur ile yatırım hedeflerini hayata geçirmek ve finansman temini her geçen gün zorlaşmaktadır. İstihdam-hammadde-enerjiden oluşan üçlü maliyet baskısı sanayinin üstünde ciddi bir yük haline geldi. Öz kaynakları yetersiz işletmelerin, öngörülemeyen bir ortamda bu yükle yola devam etmesi çok zordur. %44’lerde seyreden ÜFE ve artan işsizlik oranı da dikkate alındığında, bu riskler çok iyi analiz edilmelidir. Yani, bugünün önceliği ve ihtiyacı ekonomiye katkı sağlayan OSB’lerin düzenini bozan bir taslaktan ziyade, üretimin karşı karşıya kaldığı konuların çözümü ve söz konusu OSB’lere yeni yatırım çekmek için atılması gereken adımlardır”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz