MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayır, kritik görüşmeyi yorumladı: Özel çok zekice bir şey yapıyor!
Politika
10 Haziran 2024 Pazartesi 15:22

Bayır, kritik görüşmeyi yorumladı: Özel çok zekice bir şey yapıyor!

Birinin yerel seçimlerden birinci çıkmış partinin lideri, diğerinin de Cumhurbaşkanı olduğunun altını çizen CHP geçmiş dönem Milletvekili Tacettin Bayır, “Özgür Özel, küstüm oynamıyor, demiyor, sorunların çözümü, yanlışları anlatmak için Cumhurbaşkanı ile bir araya geliyor. Bu buluşmadan Özel de çok mutlu ve memnun değil aslında ama bu buluşmayı halk için yapıyor. Toplum da böyle algılıyor. Bu yüzden Özgür Özel, çok zekice bir şey yapıyor” ifadesini kullandı

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesini, yarınki iadei ziyareti değerlendiren Bayır, “Özgür Özel, çok zekice bir şey yapıyor. Toplumdaki algıyı kırıp, bak Özgür Bey, bizim için Cumhurbaşkanıyla görüşüyor, dedirtiyor. Özgür Bey, küstüm oynamıyorum, demiyor” ifadesini kullandı.

İLETİŞİM YOLLARINI ARIYOR, O YOLU AÇMAYA ÇALIŞIYOR
Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapacağı iade-i ziyareti toplumun nasıl okuyacağının daha önemli olduğunu belirten Bayır, “Özgür Özel doğru olanı yapıyor” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu buluşmayı halkın, toplumun nasıl okuyacağı daha önemli diye düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, kendince haklı olabilir, müzakere değil, mücadele diyerek… Şunu unutmamak lazım, bu bir kan davası değil sonuçta. Özel’in buluştuğu, buluşacağı kişi Cumhurbaşkanıdır.. Orada bir AK Parti Genel Başkanı ile de görüşseniz, tek adam rejimiyle yönetilen bir ülkede, son seçime kadar muhalefette olmuş ama son seçimde birinci parti olmuş bir partinin genel başkanı olarak duracaksınız. Burası çok önemlidir. Benim 8 yıl milletvekilliği yaptığım dönemde de halkın istekleri, talepleri vardı, ben mesela onları önerge olarak meclise taşıyordum ama AK Parti ve MHP oylarıyla reddediliyordu. Biz öneriyoruz, onlar reddediyordu ve toplum bunu algılamıyordu. Cumhuriyet Halk Partisi sanki üzerine düşeni yapmıyormuş gibi bir algı oluşuyordu. Oysa şimdi durum farklı bir noktaya geldi. Bence Özgür Özel, çok zekice bir şey yapıyor. Ben küstüm, seninle oynamıyorum, demek yerine, Salı günleri grup toplantısında hakarete varan söylemler yerine, iletişim yollarını aradım, yolu açmaya çalışıyorum, ama yolu açmama engel oluyorlar, durumunu halkın görmesini bekliyor. Toplumun algısı ve beklentisi burada çok önemlidir. Son seçimlerde biz birinci parti çıktıysak, Özgür Özel’in toplumdaki algının doğru algılamasına dair verdiği mesajlardan kaynaklı diye düşünüyorum.”

ÖZGÜR BEY İNADINDAN VAZGEÇİP O GÖRÜŞMEYE GİDİYORSA, BU GÜZEL BİR ŞEYDİR
CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin, teslim olmak anlamına gelmediğinin altını çizen Tacettin Bayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özgür Özel ile 8 yıl yan yana siyaset yaptım.  Özgür Özel’in, öyle teslim olacak bir yapısı yoktur. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ile görüşüyorsa, halkın sorunlarının çözümüne yönelik beklentilerini dile getirmek için gidiyor. Generallerin salıverilmesi, ilk görüşmenin ardından olması, tesadüf değildir. Özgür Özel’in bu konuyu Cumhurbaşkanı ile görüşmüş olmasının etkisi vardır. Bu toplantılarda hem yaptığı yanlışı söyleyip, hem de sorunlarının çözümünün önünü açabiliyorsa, buna kimsenin itirazı olmaz elbette. Toplumdaki algı da, Özgür Özel, bizim için, atanamayan öğretmenler için, emekli maaşlarının yükseltilmesi için Cumhurbaşkanıyla görüşüyor, şekline dönüşüyor. Özgür Özel, inadından vazgeçip oraya gidiyorsa, bu güzel bir şeydir. Özgür Özel çok da mutlu ve memnun değil aslında Tayyip Bey’in elini sıkmaktan. Oraya görüşmeye halk için gidiyor. Bunu ben böyle algılıyorum. Toplum da böyle algılıyor.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 liyakat
 10 Haziran 2024 Pazartesi 16:41
tüm il,ilçe ,belediye başkanlarının,ve meclis üyelerinin acilen mal beyanlarını almadiğınız sürece inandırıcılığınız olmaz
 Delege
 10 Haziran 2024 Pazartesi 15:37
Sayın bayır mülteci konusunda ne düşünüyor Sayın özel ilk görüşmeden sonra bu konuya hiç girmiyor da
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz