MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayram öncesi ikinci elde talep patlaması… Araçlar kapış kapış!
Otomobil
18 Temmuz 2021 Pazar 09:56

Bayram öncesi ikinci elde talep patlaması… Araçlar kapış kapış!

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte İzmir Otokent'te 2. el araç satışlarında patlama oldu. Otokent Başkanı Fevzi Demir, "Esnafımızın işleri açıldı. 2. el otomobiller, pandemi dönemine göre yüzde 20 ucuzladı. Otokent'teki iki noter, full çalışıyor. Kredi oranları da düşerse, esnafımızın yüzü daha çok gülecek" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Pandemi döneminde toplu taşıma araçlarından uzaklaşan vatandaşların, özel araçlara yönelmesiyle ilginin yoğunlaştığı 2. el araçların satışı, yeniden yükselişe geçti. İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, hem yaz tatili, hem de bayram tatili nedeniyle özellikle 2. el araç satışlarına muazzam bir artış olduğunu söyledi.

FİYATLARDA, YÜZDE 20 CİVARINDA DÜŞÜŞ GÖZLENİYOR

 "Arabalar, kapış kapış gidiyor" diyen Başkan Demir, 2. el araç fiyatlarında da gerileme olduğuna vurgu yaptı. Üç ay önce 200 bin liraya satılan bir aracın, bugün itibariyle 170-180 bin liraya satıldığını belirten Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Araç kredisi oranları çok yüksek. Buna rağmen esnafımızın yüzünü güldüren seviyede satışlar oldu. Giderek artan bir talep var. Eylül ayına kadar faiz indirimine gidilirse, piyasa daha çok canlanır. Fiyatı 300 bin ve üzerinde olan araçlarda esnafımız, yüzde 20'den de fazla indirime gitmeye başladı. Ayrıca bankalar, 300 bin liralık arabanın yüzde 30'luk kısmını kredi olarak verebiliyor. Otokent'teki hareketlilik, esnafımızı gelecek adına umutlandırdı. Satışlar o kadar hızlandı ki, Otokent'te bir olan noter sayısını ikiye çıkardık ve iki noter, sürekli satış işlemi yapıyor. Alıcılar, noterlerin önünde kuyruk oluşturuyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz