MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bebeklerini 'güneş ışığıyla' beslemeye çalıştılar... İnfluencer çift tutuklandı!
Dünyadan
17 Mart 2023 Cuma 13:08

Bebeklerini 'güneş ışığıyla' beslemeye çalıştılar... İnfluencer çift tutuklandı!

Rus influencer çift, 'güneş ışığıyla beslenme' yöntemini savunuyordu. Bir aylık bebekleri dünyaya geldiğinde de bu düşünceyle hareket ettiler. Ancak bebekleri henüz bir aylıkken hayatını kaybetti.

Rusya'nın  Soçi kentinde 33 yaşındaki anne Oxana Mironova ve 43 yaşındaki erkek arkadaşı Maxim Lyutyi, "güneş ışığıyla beslenmeye" inanan "doğal gıda uzmanı" olarak sosyal medyada ün kazandı.

Çift, sıra dışı yaşam şekillerini sosyal medyada ve bloglarda paylaşıyordu. Bebekleri dünyaya geldiğinde de bu yaşam tarzından vazgeçmediler. 

Çiftin bebekleri henüz bir aylıkken güneş ışığıyla beslenme şeklinin dayatılması nedeniyle 'uzun süreli açlıktan' öldü. Mironova, ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermekten gözaltına alınarak iki aylık ev hapsinde tutulmaya başlandı.

Bebeğin babası Maxim Lyutyi de polise direndiği için gözaltına alındı. Polis bir yandan bebeğin ölümünü incelerken diğer yandan ceza davası açtı. 

YAŞAM TARZLARININ KURBANI
Rusya'da büyük yankı uyandıran olayda bebeğin ölümüne dair ön incelemede şiddetli bitkinlik olduğu ifade edildi. Bu durum da çiftin bebeklerine 'güneş ışığıyla beslenme' teorisinin bir kurbanı olduğundan şüphelenilmesine yol açtı. 

Yaklaşık bir aylık olan bebek, hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetmişti. Bebeğin uzun süreli açlığın yanı sıra zatürre geçirdiği ve çok zayıfladığı belirlendi. 

Çiftin bebeklerini evde doğurduğu ve hiçbir zaman doktora götürmedikleri ortaya çıktı. Polisler çiftin dairesini aradı. 
Dış basın Lyutyi'nin 'çiğ gıda propagandacısı' ve yaşam tarzı eğitmeni olarak tanındığını söyledi. 

Prana adı verilen beslenme şeklinin savunucusu olan Lyutyi,  yiyecek ve hatta su olmadan güneş enerjisiyle beslenme yöntemini yaymaya çalışıyor. 

Lyutyi sosyal medyada "Beden ve bilinçle çalışmanın ustası" olarak tanımlanıyor ve danışanlarına "şifa" vermeyi vadediyor. (POSTA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz