MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Biden ve Putin'den 'Ukrayna' görüşmesi
Dünyadan
8 Aralık 2021 Çarşamba 00:03

Biden ve Putin'den 'Ukrayna' görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans yöntemiyle görüştü. Rusya'nın Ukrayna adımlarının yarattığı endişeyi belirten Biden, askeri saldırganlık durumunda güçlü ekonomik yaptırımlar uygulanacağını aktardı

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna konusunu görüştü. Görüşme 2 saat 5 dakika sürdü.

BEYAZ SARAY: BIDEN DİPLOMASİYE DÖNÜŞ ÇAĞRISI YAPTI
Beyaz Saray, görüşme hakkında yazılı açıklama yaptı.

Biden'ın ABD ve Avrupalı ortaklarının, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmasından duyduğu derin endişeyi dile getirdiği aktarılan açıklamada, "Biden, Rusya'nın Ukrayna'da askeri gerilimi artırması durumunda ABD ve müttefiklerinin güçlü ekonomik ve diğer önlemlerle yanıt vereceğini açık şekilde dile getirdi" denildi.

Görüşmede Biden'ın, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan desteğini vurguladığı belirtilen açıklamada, ABD Başkanı'nın "gerginliğin azaltılması ve diplomasiye dönülmesi" çağrısı yaptığı bildirildi.

Açıklamada, her iki liderin de ekiplerine görüşmenin takibini yapma emri verdiği kaydedilerek, Putin ve Biden'ın stratejik istikrara dayalı ABD-Rusya diyaloğu, siber zorbalık ve İran gibi konularda birlikte çalışma konularını ele aldığı bilgisi de paylaşıldı.

KREMLIN: TÜM SORUMLULUĞUN RUSYA'YA YÜKLENMESİ YANLIŞ
Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Görüşme açık ve ciddi bir havada geçti. Putin, tüm sorumluluğun Rusya'ya yüklenmesinin yanlış olduğunu söyledi. Putin, NATO'nun doğudaki genişlemesinin durdurulması için garanti istedi. Putin, Biden'a Ukrayna'nın ülkenini doğusunda yıkıcı bir tutum sergilediğini söyledi" denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz