MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca'da üniversiteye dev devir!
Yerel Yönetimler
3 Ocak 2024 Çarşamba 17:33

Buca'da üniversiteye dev devir!

Buca Belediyesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi'nde yer alan bin 956 metrekarelik taşınmaz için meclis üyelerine 5 farklı seçenek ile üniversiteye yurt yapılması şartıyla devredilmesi ile ilgili önerge,  komisyonlar tarafından değerlendirildi. Önerge, komisyon raporları doğrultusunda oyçokluğuyla kabul edildi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını belediye binasında gerçekleştirdi.

Toplantının ilk oturumu Meclis Başkan Vekili İlhan Dal yönetiminde yapıldı.

Türkiye'de son dönemde öğrencilerin yaşadığı 'yurt' sorunu nedeniyle büyük kentlerde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak için Buca Belediyesi harekete geçti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi'nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içerisinde bulunan bin 956, 48 metrekarelik taşınmaz için verilen önerge için Buca Belediyesi tarafından meclis üyelerine 5 farklı teklifle birlikte sunulmuştu. Söz konusu belediye hissesinin üniversiteye satışı ön plana çıkmıştı. 

ÖNERGE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Sunulan tekliflerin arasında mülkiyet devri öngörmeksizin bedelli/bedelsiz arazinin tahsis edilmesi, 336 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine ve 5393 sayılı kanunun 15/h maddesi gereğince bedelsiz devrinin yapılması, öğrenci yurdu yapılmak amacı ile tahsis edilmesi, inşa edilecek olan öğrenci yurdunun belediyeye 10 öğrencilik  kontenjan tahsis edilmesi karşılığı devir ya da tahsis edilmesi, belediye hissesinin 3194  sayılı kanunun 17. Maddesine göre satışının yapılması, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi yer almıştı. 

Teklifleri değerlendiren meclis komisyonları kararını ise verdi. Hukuk ile Çocuk ve Gençlik komisyonları, kamu yararı olmadığı gerekçesiyle önergeyi oy birliği ile reddederken İmar ve Bayındırlık Komisyonu, satışının yapılması, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi kararını oy birliği ile kabul etmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu da satışının yapılması ile ilgili öneriyi oy birliği ile kabul etmişti. 

Önerge, komisyon raporları doğrultusunda meclis gündemine geldi ve meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

ENCÜMEN ÜYESİ VE DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ 
Diğer yandan mecliste encümende yaşanan istifa sebebiyle gizli oylama yöntemiyle seçim yapıldı. CHP Meclis Üyesi Sedef Cem 22 oy olarak  encümen üyesi seçildi. 

Denetim komisyonu üye seçimi için yapılan 28 kişinin oy kullandığı seçimde CHP Meclis üyeleri Sedef Cem 18, Burcu Erdurmaz 19, Uğur Aydın 19; AK Parti Meclis üyeleri İsa nezir 16, Hüseyin paşaoğlu 17 oy aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz