MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir askıya çıkardı... Özel okul gitti, özel hastane geldi!
Yerel Yönetimler
25 Ocak 2024 Perşembe 09:43

Büyükşehir askıya çıkardı... Özel okul gitti, özel hastane geldi!

Özel Yedigün Tıp Merkezi’nın Bornova’nın Kazım Dirik Mahallesi’ndeki yapısının depreme dayanıksız olarak tespit edilmesi sonrası başlattığı yeni yer arayışı kurumun Ergene Mahallesi’ndeki özel okul olarak kullandığı binada sonuçlandı. Kurum yetkilileri mevcut planlarda ‘konut alanı’ olarak bulunan yapı için ‘Özel sağlık alanı’ başvurusunda bulunurken, ilgili planlar Bornova ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alarak askıya çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ- Bornova ilçesi sınırları içerisinde kalan ve içerisinde özel bir okulun bulunduğu parsel ile ilgili yapılan plan değişikliği talebi onay aldı.

Kazım Dirik Mahallesi’nde bulunan Özel Yedigün Tıp Merkezi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 2022 yılında başlattığı yeni yer bulma çalışmaları aynı ilçe sınırları içerisinde yer alan Ergene Mahallesi’ndeki parselinde sonuçlanmıştı.

Mevcutta konut alanı olarak bulunan ancak aynı firma tarafından özel okul olarak kullanılan bina için Sağlık Bakanlığı’na başvuran firma yetkilileri, özel okulun özel hastaneye çevrilmesi için ön onayı almıştı.


KONUT ALANI OKUL OLARAK KULLANILDI, ŞİMDİ HASTANE OLUYOR
Ön onay sonrası ilçe belediyelerine başvuran firma Bornova Belediye Meclisi, sonrasında ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden olumlu sonuç alırken planlar askıya çıkarıldı. Buna göre mevcut planlarda özel okul olarak kullanılmasına rağmen ‘konut’ alanı olarak kullanılan alan, 1/5000’lik planlarda ‘Özel hastane alanı’ olarak belirlenmiş oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 vatandaş rıza
 26 Ocak 2024 Cuma 15:55
bir rivayete göre ülkenin en büyük şirketlerinden birinden gönderilen bir ceo, gönderilmeden önce bunları kafalamış, ben şuyum ben buyum falan diye. sonra şirket ortağı yapmışlar. diğer ortak da bir chp'li vekilin kankasıymış. üçüncü ortak da ....., ben bir gazete haberinin yalancısıyım. googlea "narlıdere tenis kulübü/ sosyal demokrat dönüşüm" yazın her şey yazıyor belgeleriyle...
 izmirli
 26 Ocak 2024 Cuma 13:41
Kurultay öncesi telaşından gözünden kaçmış olabilir Tunç başkanın. belediye eğitim alanı olan araziye Tunç başkan seçim öncesi Türkiyenin en büyük öğrenci yurdu temelini atabilirdi. Kiralayan şirketin görünen ve görünmeyen ortaklarını ben de merak ettim doğrusu sayın tunçsever.
 Ati mi ate mi?
 25 Ocak 2024 Perşembe 16:08
Şu Narlıdere de durum neymiş bir araştısak iyi olacak. İroni mi koloni mi yakında çıkar meydana. İlham verdiğiniz için teşekkürler.
 baran
 25 Ocak 2024 Perşembe 15:22
Bu pek ironiye benzemiyor. Daha çok şu atasözümüzdeki duruma uyuyor. *Merd-i kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler. Hem de çok güzel uyuyor. Bir nevi Johnson mastarı gibi.
 tunçsever
 25 Ocak 2024 Perşembe 13:52
sayın baran başlıkta ve içerikteki ironiyi sen anlamasan da burayı takip edenler ve mesajın muhatapları anladı...
 baran
 25 Ocak 2024 Perşembe 12:35
Çok ilginç yolsuzluk yapanlar bile nezaketle uyarılıyor. Bak sen şu işe. Nezaketten boynunuz kopacak. Sanki diğer işleri çok vicdani ve makul ya. Bu İzmir gerçekten garip bir yer. İnsanı dahil.
 tunçsever
 25 Ocak 2024 Perşembe 10:09
sn tunç soyer, narlıdere sahilevlerinde 6 dönüm ibb arazisi tenis kulübü yapılması için bir şirkete aylık 20 bin tl'ye kiraya verilmiş. şirketle ilgili bilgiler akla başka şeyler getiriyor. lütfen bu hatadan vazgeçin. basından okuduğumuz kadarıyla baştan sona gizlilik ve gizem dolu anlaşmlar, sözleşmeler. yarın karşınıza gelebilir. belki bilginiz bile yoktur bu kıyaktan. sizi seviyoruz, bu nedenden dolayı başınızın ağrımasını istemiyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz