MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de tedirginlik sürüyor: Pazartesi sendromu!
Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2024 Cumartesi 19:30

Büyükşehir'de tedirginlik sürüyor: Pazartesi sendromu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talimatıyla hazırlanan listelerin incelenmesinin ardından yapılacak işten çıkarma çalışmalarının yansımaları başladı. İZSU başta olmak üzere belediyenin kurumsal yapılarında şirketler üzerinden çalıştırılan işçilere çağrı mesajı gitti. Sendikalar duruma tepki gösterirken Tugay'ın Pazartesi günü yetkililerle görüşeceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna oturan Cemil Tugay'ın kadro revizyonu sürüyor.

Belediye bünyesinde çalışan üst düzey çok sayıda isimle yollarını ayıran Başkan Tugay'ın talimatıyla şirketlerde işçilere yönelik listeler yapılmaya başlanmıştı. Başkan Tugay'ın aday olarak ilan edildiği 29 Ocak ile 1 Ocak tarihi arasında henüz net karar verilmezken işten çıkartılması beklenen kişi sayısı 3 bine ulaştı.

Yeni atanan bürokratlar tarafından hazırlanan taslak listeler üzerinde değerlendirmeler sürerken Tugay "toplu işten çıkarma" işlemi olmayacağını ifade etmişti. Güvenlik soruşturması tamamlanmayan, mülakata çağrılan fakat sağlık raporu almayan kişilerin durumları ayrı bir değerlendirmeye alınırken sendikalar ise tepki göstermişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ve ESHOT gibi yan kurumlar ile belediye bünyesinde şirketler üzerinden çalışanlar için listeler hazırlandı. İZSU'da çalışan personelin özlük dosyasının bulunduğu İZDOĞA şirketi yönetimi bazı işçileri çağırarak evrak imzalatmaya başladı. Durumdan sendikanın haberdar olmasıyla birlikte ortalık karıştı. Sendika yöneticileri ekmek ve iş derdinde olan İşçilerin yerine bankamatik olarak görünen, işe gelmeden maaş alanların işlerine son verilmesini istedi.

TUGAY İLE GÖRÜŞECEKLER
İşçilerin işten çıkarılma kararına tepki gösteren Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası yöneticileri Başkan Tugay'dan görüşme talebinde bulundu. Sendikacılar ile Pazartesi günü görüşecek olan Tugay'ın İşçilerin durumu ve alınan kararların yansımalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi. İşçilerin belediye tarafından görüşmeye davet edilmesinden sonra çalışanlar watsaap grupları ve sosyal medya platformları üzerinden birbirlerinden haberdar olma kararı almıştı. Kenetlenme ve birbirlerine sahip çıkma çağrısı yapan işçiler işten çıkarmalar karşısında eylem dahil her türlü konuda hazırlık yaptıklarını ifade etmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 28 yıllık İşçi
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 05:36
Cemil Tugay Başkan çok doğru yapıyor, Tunç soyer döneminde ise giren tüm personel incelensin.
 MEMUR
 5 Mayıs 2024 Pazar 13:44
BELEDİYE ÇALIŞANIYIM..TUGAY BAŞKANIN TÜM HAMLELERİ DOĞRU..SON İKİ AY YETMEZ DAHA ÖNCE ALINANLARINDA ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR...SENDİKANIN VE DEM PARTİNİN İSTEDİKLERİ HERŞEYİ YAPAN TUNÇ SOYER DÖNEMİ BİTTİ ARTIK..TEŞEKKÜRLER CEMİL BAŞKAN...
 izmirli
 5 Mayıs 2024 Pazar 13:42
ÖZETLE TUNÇ SOYER BELEDİYEYİ İZMİRİ BATIRIP GİTMİŞ...
 Izmır'li
 5 Mayıs 2024 Pazar 13:23
Bu gün Izmirin bütün ilçelerinde belediyelerde yüksek maaş ile genel merkez yöneticilerinin torpilli adamları ve yakınları çalışıyor ayrıca bazı milletvekili yakınları akrabaları çalışıyor elbette ki belediye başkanı yakınları belediye kadrolarında bulunuyor halka da kadro yok deniyor buna rağmen halk ve seçmen iktidara kızdığı için CHP oy verdi ama yakın gelecekte hayalleri zorlayan ve hayal kırıklığı olacaktır...
 İzmir vatandaşı
 5 Mayıs 2024 Pazar 12:03
Tunç Soyer’in Seferihisar Yerel Hizmetlerde vasıfsız şoföre makam vermesi kadar liyakatsiz bir şey daha yok! Nerede vasıfsız iş bilmez adam varsa bir yerlere getirildi. Sen memurun olduğu yerde bunu yapamazsın. Ayrıca Büyükşehir’in yerel hizmetler müdürlükleri acilen komple kapatılmalı! Belediyenin araçları fuzuli masraf, bu binaların kirası elektriği suyu fotokopi kağıdından kalemine fuzuli masraf zaten senin şantiyelerin var yerel hizmetler ne alaka? Akşama kadar çay kahve içip dedikodu faslı yapıyorlar. Tasarruf edeceksen Cemil Başkan Yerel Hizmetler Müdürlüklerini kapatmakla başlamalısınız!
 Alen doğu gencer
 5 Mayıs 2024 Pazar 12:00
belediye içinde ATM çalışanlar varsa ve tespit edildiyse işten çıkarılır. Sendika bunun arkasında ancak işçi çıkarımı olmaz. sendika diyor ki Güvenlik,temizlik,şoför,tekniker vs.. bu insanlara yani işçiye dokunamazsın diyor. Şu işten çıkarılsınlar diye yorum yazanlarda adamını bulsalar bugün belediyenin kapısında yatmaya başlarlar. hem torpile karşıdırlar ama torpili bulsalar bugün işlerini bırakırlar. Bakın İmamoğlu bile belediyeyi akp den devralmasına rağmen işçiye dokunmadı. belediye içindeki çok sayıda ATM çalışanı işten çıkardı. Tugay ise direk işçiye dalıyor. Özel sektör çalışasınız diye bu insanlara da dümanlık besleyemezsiniz.
 isimsizzzz
 5 Mayıs 2024 Pazar 11:51
bende belediye de yıllardır calısan bir personelim. Biliniz ki izgazetede falan çıkan haberler yalandır. tüm personel çok mutlu ve huzurlu. cemil başkanın atamaları nokta atışı. heykelini dikmeye kalksak beton yetmez o kadar söylüyorum. BİZ GAYET MEMNUNUZ! rantları bozulanlar şikayetçi.
 Belediyeci
 5 Mayıs 2024 Pazar 10:11
Tuncun bilgisayar açıp kapamayı bile bilmeyen torpilli işçileri takım elbiselerini giyip memurları aşağılayarak teknik birimlerde yöneticilik yaparken sarı sendikamızın umurunda oldu mu acaba. Ya da keyfi görevden alınmalar ve yapılan liyakatsiz atamalarda memurun işçinin arkasında durdular mı? CV Bankası çökmüş durumdayken dışarıda işsiz nitelikli teknik personeller yerine üniversiteden yeni mezun olmuş (hatta olmamış) parti listelerinden gelen sipariş işe alımlar sırasında herhangi bir ses yükseldi mi işçi dostu solcu sendikamızdan. Aday olmayacağı belli olduktan sonra kendisinin birlikte çalışmayacağı 3000 kişiyi kimlerin ricasıyla işe aldı sorguladı mı sendika? Ne yaptı sendika? Tunç bey yurt dışındayken boş makamının önünde eylem yaptı. Cuma akşamı 5-5:30 arası yarım saatlik minik grevcik yaptı. Neden uğraşsın ki sonuçta eski sendika başkanlarının Daire Başkanı yapıldığı bir düzen de neden bunları dile getirsin ki?
 GENC
 5 Mayıs 2024 Pazar 10:06
İşini aksatan , işe gelmeyen bankamatik varsa bunların yerlerini değiştir , çalışmazlar ise kendileri bilirler , kimsenin ekmeğiyle oynanmaz .
 ERBİL KIRBAŞ
 5 Mayıs 2024 Pazar 09:32
sendikacılar isyan etmiş önce bankamatik işçileri işten çıkarın diye bankamatik işçilerin varlığından haberiniz vardı da bugüne kadar niye sesinizi çıkartmadınız sizin amacınız ve korkunuz sıra size gelecek diyemi çünkü sizde çalışmadan para alan asalaklardansınız.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz