MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’in çalışana konut projesi ‘mania kotu’na takıldı!
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2021 Salı 11:27

Büyükşehir’in çalışana konut projesi ‘mania kotu’na takıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de 91 dönüm alanda belediye çalışanları için yapacağı konut projesinde kriz çıktı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın alandaki binaları 12 kat olarak planladığı fakat uçuş yüksekliğini tanımlayan hava mania kotunun 10 kata izin verdiği belirlendi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de bulunan mülkiyeti kendisine ait olan 91 dönüm alanda yapmayı planladığı çalışan personele konut projesinde sorun çıktı. Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın 12 kat olarak planladığı yapılar için yüksekliğin 10 kat olduğu tespit edildi. Büyükşehir ve ihtisas komisyonlarından geçen karar askıya çıkarken yapılan yanlış sonradan öğrenildi.

Havalimanlarının olduğu bölgelerde yer alan yapıların yüksekliğini belirleyen ‘mania yükseklik kotu’ nedeniyle böyle bir durumun bulunduğu ifade edildi.

Ocak ayında yapılan meclis toplantısında Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi'ne verilen Çiğli'deki arsalar üzerinde projenin geliştirilmesi amaçlanmıştı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentsel dönüşüm ve konut yapılacak. Başka bir amaç söz konusu değil” açıklamasında bulunmuştu.

İlk etapta 900 adet konutun yapılacağı projenin ön talep toplama başvurusunda 550 kişinin ismini yazdırdığı ifade edilmişti. Bu çalışmayı yapmak üzere de bir kooperatif kurulması kararı alınmıştı.

Hava Mania Kotu nedir?

Havaalanı etrafındaki bölgelerde uçuşların güvenli bir şekilde sağlanması için yapıların geçmemesi gereken sınırı belirten yükseklik olarak adlandırılır. İmar çapında belirtilen ve yönetmelik, plan notları gibi kararların üstünde olan bir karardır. Çiğli’de bulunan askeri uçuş alanı ve önceki yıllardaki sivil havacılık kurallarına göre yapıların yükseklikleri plan notlarıyla belirlenmiştir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Arif
 11 Mayıs 2021 Salı 18:11
CHP iktidarının sonucu BURAKRATİK OLİGARSİ ,.........halka birşey varmı YOK
 Ksk li
 11 Mayıs 2021 Salı 13:42
Hadi Tunç Başkan projeyi düzenleyip yeniden devreye koymanizi acele bekliyoruz.
 Ksk li
 11 Mayıs 2021 Salı 13:42
Hadi Tunç Başkan projeyi düzenleyip yeniden devreye koymanizi acele bekliyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz