MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'den 4 saatlik ‘olası erken seçim’ zirvesi… Başkanlara 'nitelikli üye kaydı’ talimatı!
Politika
5 Temmuz 2021 Pazartesi 13:14

CHP İzmir'den 4 saatlik ‘olası erken seçim’ zirvesi… Başkanlara 'nitelikli üye kaydı’ talimatı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında Tarihi Asansör'de bir araya geldi. Toplantının gündeminde ise ilçe örgütlerinin çalışmaları ve talepleri yer aldı. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 30 ilçe başkanına 'nitelikli' üye kayıtları için hedefler verildiği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Koronavirüs pandemisi sürecinde Türkiye'de uygulanan normalleşe süreci ile birlikte partiler çalışmalarına hız vermişti. Salgın sürecinde yaklaşık 16 aydır online olarak bir araya gelen CHP İzmir Örgütü, normalleşme ile birlikte 2'nci toplantısını gerçekleştirdi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıya Foça ve Kiraz ile başkanları mazeretleri nedeniyle katılmazken, 30 ilçe başkanının büyük bir çoğunluğu ise düzenlenen kahvaltıda yerini aldı.

İL YÖNETİCİLERİ TOPLANTISINA SOYER'DE KATILMIŞTI
Geçtiğimiz hafta İzmir Marina'da İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımı ile il yöneticileri ile bir araya gelmişti.

Olası erken seçim çalışmaları için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile çalışmalara başlayan CHP İzmir İl Örgütü bu kez de 30 ilçe başkanına toplantı çağrısı yaptı.

TALEPLER İL YÖNETİMİNE SUNULDU
İzmir Tarihi Asansör'de gerçekleştirilen kahvaltıda İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında buluşan ilçe başkanları, ilçelerinde bulunan sorunları hazırladıkların dosya ile il başkanı ve il yöneticilerine sundu. Saha çalışmaları hakkında da il yönetimine bilgi veren ilçe başkanları, ilçelerinde yapılmasını istedikleri çalışmalar hakkında da İzmir Büyükşehri Belediyesi'ne iletilmesi yönünde taleplerini dile getirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca pandemi sonrası saha çalışmalarını hızlandıran ilçe örgütleri için üye kayıt hedefleri belirlendi. Özellikle düşük oy çıkan bölgelerde mahalle bazlı çalışmalar yürütülmesi talimatı verildi. Hedefler her ilçe başkanına dosya halinde sunuldu.

PLANLAMA TAMAM
Kahvaltı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Uzun zamandır fiziki olarak bir toplantı yapamıyoruz ilçe başkanlarımızla. Pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle birtakım çalışmalarımızı yapamamıştık. Şimdi kısıtlamalar kalktı. Bu çalışmalarımızı planladık. Bunun dışında her ilçemizde belli hedefler doğrultusunda partimize nitelikli üye kazandırma çalışması yapıyoruz. Milletvekillerimizin saha çalışmalarını konuşup planladık. Onun haricinde belediyelerden, yerel yönetimlerden beklentiler, bu beklentilerle ilgili biz ne yapabiliriz ve nasıl katkı koyarız onları konuştuk" dedi.

PERFORMANS KRİTERİ BELİRLENECEK
Üye kayıtlarında nelere dikkat ettiklerini de açıklayan Yücel, "Şuna dikkat ediyoruz: Seçmen sayısı, partimizin aldığı oy ve üye sayımız. Bunların oranlarını çıkarttık ve her ilçede belli mahallelerde birer hedef koyduk. Üye sayımızın seçmen sayımıza ve aldığımız oy oranına göre belli bir seviyeye getirmek gibi bir düşüncemiz var. Yani bir mahallede diyelim ki bin seçmen var. Biz orada 400 oy almışız. Ama üye sayımız düşük. Biz bunu belli bir orana getirmeyi hedefliyoruz. Her ilçede belli mahallelerde bu hedefleri koyduk. Bir süre öngördük. Bu süre sonunda da bu hedeflere ulaşılması, bir performans kriteri olarak belirlenecek. Saha çalışmalarını zaten yapıyorduk ama bundan sonra artırarak olmasını istediğimiz seviyeye getireceğiz" dedi.

MENEMEN VE KINIK İÇİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Görevlerinden alınan Menemen ve Kınık ilçe başkanlıklarının seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Deniz Yücel, "Önümüzdeki günlerde kongre tarihlerini açıklayacağız" dedi. Seçimlerde mevcut başkanlarda devam edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine de konuşan Yücel, "Onu bilemeyiz. Kongrede kim aday olur, kim kazanır o konuda bir şey diyemiyorum" ifadelerini kullandı.

GAZİEMİR’DE ÇATLAK YOK
Gaziemir Belediye Meclisi'nde CHP Grubu içinde yaşanan 'çatlak' sorununa da değinen, "Çatlak yok. Arkadaşlarımız zaman zaman farklı düşünebiliyorlar. Biz orada bir ortaklaşma olması konusunda gerekli adımları atıyoruz ve gerekli iradeyi gösteriyoruz. Ama çatlak demek doğru olmaz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 nitelik
 6 Temmuz 2021 Salı 09:51
nitelikli üye diye kimi kandırıyorsunuz. chp'ye oy verenler eğitimli insanlar ama bakıyorsunuz delegelere, yöneticilere, yerel yönetimlere seçmen profilinin tam tersi. bu kafayla iktidar olunmaz...
 karabağlar
 6 Temmuz 2021 Salı 09:46
Aşkla Karabağlar
 Canpolat
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 17:41
Gaziemir seçtirdiğiniz belediye başkanı sayesinde! sizlere ömür... Gaziemir de ne parti kaldı, ne belediye kaldı dolayısıyla önümüzdeki seçimde Ak Parti bu belediyeyi alır.
 Yüzde 25
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 17:16
yüzde 25'i geçemeden mi 11 büyük şehir alındı?
 izmir
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 15:02
tek başkan Aliağa Özlem Şan Oğuzhan
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 5 Temmuz 2021 Pazartesi 13:54
Chp'nin online üyelik sistemine girdiğinizde online üyelik aşamaları diye bir bölüm var Sayın Yücel. Bugün hiç bir seçimde yüzde 25 oyu geçemeyen Chp'ye bir vatandaş üye olmak istese ' 7- ÜYELİĞİNİZ İLÇE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLANDIĞINDA CHP ÜYE FORMUNUZ TARAFINIZA KARGO İLE GÖNDERİLECEKTİR. BİLGİLENDİRME SMS İ GÖNDERİLECEKTİR.ibaresi var. Yani bugün üye olmak isteyen vatandaşa bağlı olduğu ilçe başkanı RET verilse üye olamıyor. İyide o zaman siz NASIL iktidar olacaksınız.O yüzden geçin bu haberleri.Chp bugün içine kapanmış belli bir zümrenin partisi olmuş durumdadır. ve hiç bir zamanda iktidar olamayacaktır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz