MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri Özel'den Başkan Eşki'ye övgü: Kısa zamanda projeler için adım atıldı!
Politika
9 Haziran 2024 Pazar 14:23

CHP Lideri Özel'den Başkan Eşki'ye övgü: Kısa zamanda projeler için adım atıldı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Kiraz Festivali’nde açıklamalar yaptı. Bornoba Belediye Başkanı Ömer Eşki'den övgü ile bahseden CHP Lideri Özel, “Ben de sizin gibi bu genç kardeşimizi yürekten alkışlıyorum Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. Ne söylediysek yapıyoruz. İki ay gibi kısa bir zamanda bu kadar önemli sözlerin tutulma yoluna girmesini, projeler için adım atılmasını, bugün bu festivalde bir arada olmamızı son derece önemsiyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partis (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ova Belediyesi tarafından Beşyol köyünde düzenlenen Kiraz Festivali’nde konuştu.

Özel’in açıklamaları şu şekilde: 

Belediye başkanımızın noktalara gelmesinde örgütümüzün çok emeği var. Bu süreçte de öncesinde ve sonrasında da kendisini destekleyen, benim yine Bornova Lisesi'nden abim yapan da ilçe başkanımız, Ertürk Çapın’ı ve bütün örgütümüzü selamlıyoruz. İzmir İl Başkanımız ben olmasam, partimiz adına konuşacak. Şimdi hemen yanı başımda bana eşlik ediyor.

KÖYLER KÖY OLARAK KALMALI
Bornova'nın 12 tane mahallesi var. Eskiden köy statüsündeydi. Köy olunca muhtarın yetkileri ona göreydi. Bütçe vardı. Çakmağı, silahı, köyün malları vardı. Gittiği yerde sözünün ağırlığı çok fazlaydı. Maalesef büyükşehir yazısından bütün şehre geçerken bu statüler ortadan kalktı. Ama Biraz önce Ömer Başkan'ın söylediği gibi 2014’te eleştirdiğimiz hususlar sıkıntıya dönüşünce eski statüyü karşılamaz ama yine de bir kırsal mahalle statüsü diye düzenleme oldu. Ömer Başkanımız bu konuda bir iradesi olduğunu ve temmuz ayında arzu eden bütün köylerimizi bu statüye kavuşturacağını söyledi. Bu son derece kıymetlidir. Köyün köy olarak kalmasında, sosyal olarak gelişmesinde, ekonomik olarak gelişmesinde ama güzelliklerinin korunmasında son derece önemlidir. Ben Ömer başkanın köylere hizmet için duyduğu heyecandan son derece memnunum. Sürekli ifade ediyor. Diyor ki ‘Beşyol’un altındaki yolu yaparak arkadan Manisa'ya giden yol yeniden işlev kazandırdım.’  

FESTİVALE SAHİP ÇIKILMALI
Dört yıldır pandemi malum. Festival yapılmıyordu. Bu festivale sahip çıkması, destek olmasını son derece önemsiyorum. Gökdere'deki aşure etkinliklerini çok daha geniş kapsamlı yapacağını ifade ediyor. Bunu önemsiyorum. Yine tüm köylere asfalt işini bu yaz bitirmeye söz vermiş. Bu geçmiş dönemlerde de en büyük şehrimizin çok önemli işlerden biriydi köy yollarının, ova yollarının, bahçe yollarının asfaltlanması, köy yollarının asfaltlanması son derece önemli. Muhtarlık binası burada var herhalde muhtarım. Ancak olmayan muhtarlık binası kalmayacak. Karşımızda muhtarlık binası var eksiklikleri tamamlanacak, onarılması gerekenler onarılacak. Camiyi yıkıp yeniden, yapacağını Kavaklıdere ve Yeşilçam'da, okul ihtiyacı olduğunu, okul yapacağını, çiçek yedekli sağlık evini onaracağını ve yine Gökdere'ye bir spor tesisi ve köy kahvesi kazandıracağını Ömer bana rapor etti bu çalışmalarından bahsetti. Ayrıca köylere kümes Tavuk yardımı, yumurta alım garantisi, keçi, koyun desteği ve süt ve et alım garantisi veriyor. Ben de sizin gibi bu genç kardeşimizi yürekten alkışlıyorum Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. Ne söylediysek yapıyoruz. İki ay gibi kısa bir zamanda bu kadar önemli sözlerin tutulma yoluna girmesini, projeler için adım atılmasını, bugün bu festivalde bir arada olmamızı son derece önemsiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kaynaklar Kazım
 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:04
Emeklemeden maraton koşturuyor genel başkan maşallah nazar boncuğu taksın önce...
 Buca'lı
 9 Haziran 2024 Pazar 14:43
Dur bakalım ne olacak göreceğiz yeni testi suyu soğuk tutar yeterki siz müdahil olmayın bütün izmir milletvekilleri yakınlarını belediyelere yüksek maaş ile işe yerleştirme yapılmak için baskı kuruyorlar haberiniz yokmuş gibi davranmayınız...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz