MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’den örgüte flaş genelge: Adaylık için istifa şart!
Politika
24 Mayıs 2024 Cuma 19:57

CHP’den örgüte flaş genelge: Adaylık için istifa şart!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, CHP Genel Merkezi, nüfusu 50 binden fazla olan il ve ilçelerde meclis üyesi olarak görev yapan kişilerin il ve ilçe kongrelerinde başkan aday olamayacağına karar verdi. Genelge kapsamında aday olmak isteyenlere istifa şartı getirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Genel Merkez tarafından örgütlere gönderilen genelge doğrultusunda nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde kadın ve gençlik kollarında aday olmak isteyen belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyelerinin istifa etmesi gerekiyor. 

Genelge il ve ilçe örgütlerine Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ile Ensar Aytekin tarafından gönderildi.

Gönderilen genelgede, "Tüzüğümüzün 41/2. maddesi 'Nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar' hükmünü haizdir. Bu hüküm yapılacak olan, Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerinde de uygun olacaktır. Durumun üyelere ve örgüt birimlerimize duyurulması gerekmektedir. İşlemlerin bu duruma göre yürütülmesini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz