MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Purçu: Muhtarlar gereken değeri görmüyor!
Politika
25 Ekim 2021 Pazartesi 08:36

CHP’li Purçu: Muhtarlar gereken değeri görmüyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen mobilya fuarı ve Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma ve toplu açılış törenini gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen, Etkin ve Demokratik Yerel Yönetimler İçin Türkiye Muhtarlar Buluşması’na katıldı.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Purçu, “Bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz programda, Karabağlar ilçemizin gelişimine katkı sağlayacak, gençlerimizin sosyalleşmesini, kişisel gelişimlerini ve spora erişimlerini sağlayacak olan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ve Mobilya Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdik.

KYK’nın yurt ihtiyacını karşılayamadığı ve kiraların artışı ile birlikte gençlerimizin barınma haklarının ihlal edildiği; istihdam ve iş olanakları açısından genç işsizliğin tavan yaptığı; yaşanan kur artışları ile birlikte güncel ve yeni teknolojiye erişimin hayal olduğu bu günlerde belediyelerimiz ile birlikte gençlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Açılışını yaptığımız Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile Karabağlar ilçemizde spora erişim konusunda bir adım daha attık.

Genel Başkanımızın Türkiye genelinde gerçekleştirmeye devam ettiği “Etkin ve Demokratik Yerel Yönetimler İçin Türkiye Muhtarlar Buluşması” etkinliklerinin diğer adımını da İzmir’de gerçekleştirdik. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’deki muhtarlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerimizi sunduk.

Muhtar, vatandaşlarla birebir ilişkide bulunabilen, sorunu olan vatandaşın ilk olarak ve kolayca ulaşabileceği bir yerel yöneticidir. Ancak demokrasinin temeli olan muhtarlık kurumu yıllardır görmesi gereken değeri görememiştir. Öncelikle yerel bir yönetici olmasına karşın muhtarlık seçimlerinin, belediye seçimlerinden ayrılması demokrasiye vurulmuş en büyük darbelerden biri olacaktır. Yerel bir yöneticinin; yerel seçimler ile belirleniyor olması demokrasinin en doğal sonucudur. Seçimler ile ilgili diğer bir sorun ise muhtarların hala birleşik oy pusulası ile seçilmiyor olmasıdır.” dedi

Bu topraklardaki “ilk seçim”in 1833 yılında gerçekleştirilen muhtarlık seçimi olduğunu hatırlatan Purçu, CHP iktidara geldiğinde muhtarlarla ilgili vaatlerinden de bahsetti. Purçu konuşmasının devamında; “Genel Başkanımızın da dediği gibi muhtarlık bir sosyal kimliktir. İktidarımızda temel önceliklerimizden bir tanesi muhtarlık kurumunu güçlendirmek olacaktır. Muhtarlık Kanunu’nu çıkaracak ve muhtarlarımızın “ödenek” sistemine bir son verecek ve muhtarlarımızın maaş almasını sağlayacağız. Muhtarlık binalarını Türkiye genelinde yenileyecek ve bir standarda kavuşturacağız. Bunlar sadece yapacaklarımızın bir kısmı. İlk günden itibaren muhtarlık kurumunu güçlendirerek hem sorunu olan vatandaşa erişim konusunda ciddi bir adım kaydedecek ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler ile muhtarlarımızın haklarını almalarını sağlamış olacağız.” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selçuklu
 25 Ekim 2021 Pazartesi 19:21
Sayın Purçu,Belevi Cibe mevkinde kurulacak kültür köyünün muhtarlığı olacak mı?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz