MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Torun'dan TBB çıkışı: Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!
Politika
25 Ekim 2021 Pazartesi 11:18

CHP'li Torun'dan TBB çıkışı: Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ‘Cumhur İttifakı Belediyeler Birliği’ne dönüştüğünü ileri süren CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Birlik yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediye başkanları ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 
CHP Genel Merkezi'nde konuşan Torun'un açıklamaları şöyle:
"Bir tarafta sadece kendi çıkarlarını düşünen anlayış, diğer yandan yönetilemez bir ülke ile karşı karşıyayız. CHP'li belediyeler böyle bir ortamda vatandaşların sorununa çözüm bulmak için her türlü mücadeleyi veriyor. Belediyelerimizin yetki ve sorumluluğu ellerinden alınıyor. Vatandaşa hizmet verilen projelere engeller çıkarılıyor. Türkiye Belediyeler Birliği siyasi ayrım gözetmeksizin her belediyenin hak ve hukukunu gözetmek için kurulmuştur. Ülkemizdeki her belediye, Türkiye Belediyeler Birliği'nin doğal ve zorunlu üyesidir. Birliğin bütçesi genel bütçeden belediyelere aktartılan bütçeden kesilerek aktarılan bütçedir. 2019 yerel seçimlerinden sonra birik bütçesinin yüzde 50'sinden fazlası CHP'li Belediyelerden kaynaklanmaktadır. Sadece 2020 yılında belediyelerimizden 86 milyonluk kaynak kesintisi yapılarak birliğin bütçesine aktarılmıştır. Ancak üzülerek beliriyoruz ki meclis bu bütçeyi partizanca kullanmaktadır. Birliğin kaynağının neredeyse tamamı cumhur ittifakı belediyelerin aktarılmakta ve ayrımcılık yapılmaktadır. Birlik yönetimi hesap verme görevini askıya kaldırmıştır. 23 Haziran 23 Eylül 2021 tarihinde resmi bir dilekçe verilmiştir. Dilekçede birliğin hangi kaynakla aktarıldığı sorulmuştur. Ancak 1 ay geçmesine rağmen cumhur İttifakına hangi kaynaklarını aktarıldığı açıklanmamıştır. Encümen toplantıları yasal süreleri içinde yapılmamakta. Burada alınan kararlar uygulanmamakta ve encümen üyelerimize bilgi verilmemektedir. Son gelişmelerden görüyoruz ki birlik içindeki ayrımcılık ayyuka çıkmıştır. Türkiye Belediyeler Birliği ‘Cumhur İttifakı Belediyeler Birliğine’ dönüşmüştür."

AYRIMCILIK SON BULANA KADAR DEVAME DECEĞİZ
Yaşanan gelişmeler sonrası suç duyurusunda ve protesto da bulunacaklarını belirten Torun, "Encümen üyelerimiz bugün belediyeler birliği Fatma Şahin başta olmak üzere görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacaktır. CHP'li belediyeler toplantıya katılmayacak protesto edecektir bu tutum ayrımcılık sona bulana kadar devem edecektir."

BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK
Hükümet yetkililerin ayrımcılık uyguladığını belirten Torun, "İktidarın partizan politikaları sadece belediyeler birliği ile sınırlı değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere belediyemizin hakkı olan kaynağı nasıl kendi çevrelerine aktardığını açıklamaya devam edeceğiz. Bu iktidar sizin vergilerinizden oluşan kaynağı sadece kendi çıkarları için kullanmayı ve size yapılan hizmetleri engellemeye açıkça çalışmaktadır. Bizim belediyemiz iktidarın yapamadığını yapmaktadır. Bu iktidarın korkusu da budur. Bizim belediyelerimiz tüm baskılara rağmen vatandaşların yanında olmaya devam edecektir. Bizim belediyemizin yeri halkımızın yanıdır. CHP olarak hiçbir belediyemizin hakkını hukukunu ve partizan yönetim anlayışına yedirmeyeceğiz" dedi.
Bir basın mensubunun belediyeler birliğine ne kadar katkı yapıldığı ve ne kadar geri dönüş olunduğunun sorulmasına üzerine de konuşan Torun, "Biz 80 milyonun üzerinde CHP'li belediyeler olarak kaynak aktarırken, o kaynaklardan 20 milyona yakınını alabilmiştir.  Ayrıca sadece Cumhur İttifakı belediyelerine değil, yurt dışındaki belediyelere hibeler yapıkmış araçlar alınmıştır. Bu da encümen üyelerimizin bilgisi dışında gelişmiştir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kazım EMİR
 25 Ekim 2021 Pazartesi 17:33
kimi kime şikayet edeceksiniz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz