MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışmalarda sona gelindi... Çiğli Tramvayı yola çıkıyor!
Yerel Yönetimler
28 Aralık 2023 Perşembe 11:02

Çalışmalarda sona gelindi... Çiğli Tramvayı yola çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmalarının sonuna gelinen Çiğli Tramvayı 2024 yılının Şubat ayında seferlere başlıyor. 

Raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı'nda sona yaklaştı. Artık son dokunuşların yapıldığı Çiğli Tramvayı 2024 yılının Şubat ayında açılıyor. 72 milyon 277 bin Euro’luk yatırımla tamamlanacak Çiğli Tramvayı’nda çevre düzenlemeleri ve sinyalizasyon çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 

11 km’lik hat, 14 durak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci ekonomik ve konforlu kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projelerinden Çiğli Tramvayı’nın inşaatı kapsamında hattı Karşıyaka Tramvayı'na bağlayacak yaya ve bisiklet yolunu da içeren 750 metre uzunluğunda viyadük, 6 trafo binası, 14 adet durak ve 11 kilometrelik hat imalatını (22 bin 600 metre ray montajı) tamamladı.

Ring yapacak
Çiğli Tramvayı hattının temeli 2021 yılının Şubat ayında atıldı. 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan hat, Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı. Hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi'ne doğru ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulaşan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi'ne ve yeniden Ekol Kavşağı'na gelerek ringini tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 29 Aralık 2023 Cuma 02:23
Alaybey kısmını biraz daha açarsam da; o bölüm en başta zaten vardı; ağaçlar, yeşil alan, yol daralıyor diye bir ara o bölümü inşaat devam ederken komple iptal ettiler, sonra tek hat yapmaya karar verdiler. https://www.egedesonsoz.com/haber/Konak-Tramvayi-na-yeni-revizyon-Bayram-sonrasi-/908658
 Gürkan
 28 Aralık 2023 Perşembe 23:46
https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/165-milyon-euroluk-imza/10174/156 Alemi kör sersem sanmıyorum, ihale dosyasında yazanı söylüyorum. İhale Kayıt No 2013/182569 Alaybey sonradan eklendi diye kim uyduruyor? Tersanenin üzerinden uçmasına gerek yok; Halkapınar'da mevcut köprü nasıl elden geçirilip, tramvay geçirildi ise burada da mevcut yolu takip edip, gidebilirdi. Halkapınar'da yoldan-köprüden giden tramvay burada gidemez diye kural mı var? 400 milyona opera ihalesi yerine bu proje yapılabilirdi. Alaybey'de tramvayı bitirmenin kime, neye faydası var? Turisttik tren mi bu!
 Red Kit
 28 Aralık 2023 Perşembe 21:22
Ilk projede tramvay Karşıyaka iskelede bitiyordu. Bu projenin her yerde resimleri vardı.Alemi kör sersem mi sandınız? Tramvay hattı nereden Bayraklı'ya gidecek Tersanenin üzerinden mi atlayacak? Iller Bankasında aldığı para ile yatırım yapan belediyeye bir niçin nükleer santral yapmıyor dediğiniz kalmış.
 YORGUN DEMOKRAT
 28 Aralık 2023 Perşembe 19:56
Ataşehir Tramvay durağı ile Mavişehir İzban Durağı arası kazılan yollarda ot bitti. Nasıl bitti deniliyor? Halk ile resmen dalga geçiliyor. Bu kadar yalan dolan olmaz
 Gürkan
 28 Aralık 2023 Perşembe 18:08
projeye göre iskelede kalmıyor, çift hat olarak devam ediyordu; sonra yol dar denilerek tek hatta düşürüldü. Aynı şekilde İZBAN bağlantısı da mülkiyet sorunu var diye iptal edilerek proje kuşa çevrildi. Projenin Alaybey'de kalması çok mantıksız. Bayraklı'da İZBAN olabilir, bir şey fark etmez. Karşıyaka'da da İZBAN var. İZBAN, tramvay istasyonları yürüme mesafesinde. İZBAN İstayonları zaten bölgeyi kapsıyor. Tramvay yapıp otobüsleri iptal ediyorsun ama tramvay yolun yarısında kalıyor. Amaç nedir? Bornova Merkez-Adliye Travmay Hattı da vardı; onun da adı geçmiyor. Doğal yaşam parkı tramvay hattı, Urla hattı, Buca Hattı gibi çok sayıda hat vardı. 2008-2009'da bunlar açıklandı. Tramvay hattı uzasaydı bugün Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Bornova, Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Halkapınar, Bornova-Bayraklı-Halkapınar hatları olacaktı. ESHOT bir çok hattı ya kaldıracaktı ya da azaltacaktı. Tramvayı işletmek daha ucuz. Yolcu potansiyeli de var.
 Red Kit
 28 Aralık 2023 Perşembe 15:59
Gürkan,Karşıyaka tramvayı ilk yapılan projede Karşıyaka iskelede bitiyordu. Alaybey'e daha sonra talep üzerine uzatıldı dikkat ederseniz bu sonradan ilave edilen hat tek hat.Izban olan yerde tramvay nereden Bayraklı'yı gidecek?
 Çiğlili
 28 Aralık 2023 Perşembe 15:06
istasyonlar bitmedi henüz. şubata zor yetişir. yetişse de trafik, sinyalizasyon. yaya güvenliği, vs sorunlarla açılır.
 Bülent Işık
 28 Aralık 2023 Perşembe 14:27
Lombak,İzban'da ulaşım kesintisiz mi? Torbalı- Selçuk arası sefer sıklığı 1 saat 10 dakika.Zannedersem bunun sebebi tek hat olması ve aynı trenin gidip gelmesi.
 Gürkan
 28 Aralık 2023 Perşembe 13:48
Dünyada tramvaylar böyle yapılıyor. Işık bekleyen tramvaylar da var. Metro değil ki bu! Her önündeki engeli bertaraf edemezsiniz. Elektrikli otobüsler rantabl olmadığı için otobüs yerine yapılıyor. Çiğli'den Alaybey'e kesintisiz işletme yapılabilir ama hattın Alaybey'de bitmesi saçma. Bir şekilde Bayraklı sahilden geçip, adliyeden önce Bornova Merkez'e, sonra Halkapınar'a hattın gitmesi gerekiyor. Bu şekilde birden fazla işletme yapılabilir.
 Lombak
 28 Aralık 2023 Perşembe 13:24
Problem gecikmeler değil. Öyle ya da böyle devreye alınacaktı. Problem Çiğli'den Alaybey'e kesintisiz hat olmayışı. Diğer trafik(yaya, araç, alt geçit-üst) ile ayrışma yeterli olmadığı için kesinti ve yavaş hizmet vermesi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz