MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de 'bando' krizi!
Güncel
19 Mayıs 2022 Perşembe 15:27

Çeşme'de 'bando' krizi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenlerinde, kortej yürüyüşü için en önde ilerleyen ve lise öğrencilerden oluşan bandonun önüne, zabıtanın öğrencileri ittirerek, belediye bandosunu geçirmeye çalıştığı iddia edildi. Bu durum alandaki öğretmen ve vatandaşlar tarafından tepki aldı. Tepki gösteren vatandaşa Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın "Alın bunu buradan!" demesi ise kameralara yansıdı.

Çeşme Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi programı, ilk olarak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından ikinci program olan bando eşliğinde kortej oluşturulması başlarken, Belediye zabıtasının, kortejin önünde, Atatürk Lisesi öğrencilerinden oluşan bando takımını ittirerek, en öne, Belediye Bando takımını geçirmeye çalıştığı iddia edildi.

Yaşanan bu olay, öğrenci bandosunun öğretmeni ve çevredeki vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Kameraya yansıyan görüntülerde, kadın vatandaşlardan biri zabıtalara yönelik ‘Niye ittiriyorsunuz çocukları. Çocukları iterek yer açıyorsunuz. Ayıp!’ diye tepkisini dile getirdiği görüldü.

Zabıta ile tartışmalar yaşanırken gelen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, belediye bando takımını, öğrencileri ittirerek öne geçirmeye çalışan zabıtaya tepki gösteren vatandaşlardan birine "Sen kimsin, sessiz ol" dedikten sonra zabıtaya dönerek "Alın buradan!" diye talimat vermesi kameralara yansıdı. 

KARATAŞ: ORAN İÇİN VARSA YOKSA GÖSTERİŞ!
Yaşanan olaya tepki gösteren AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, "Çeşme Belediye Başkanı Oran 19 Mayıs’ı kendi bayramı sanmış belli ki! Belediye bandosunu zabıtadan oluşturduğu eskort ile Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerimiz bandosunun önüne sürmesi, en öne belediye bandosunu geçirerek bu korteji kendi şovuna dönüştürmeye çalışması başka türlü açıklanamaz. Ne bayramımıza, ne bayramı hediye eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ne de bayramın asıl sahibi Türk Gencimize yakışmayan ve Oran tarafından yaratılan bu itiş kakış ise gözünü şov bürüdüğünü ortaya koyuyor. Bugün bir kere daha anladık ki; Atatürk’ü anmak ve gençliğin önünü açmak, Oran’ın umrunda bile değil! Ego ve şiddet ruhundan ibaret Oran için varsa yoksa gösteriş! Atatürk istiklalimizi kime emanet edeceğini elbette ki iyi biliyordu.  Bugün hem bayramına hem de bandosuna sahip çıkan gençlerimizle gurur duyuyorum. Oran iyi bilsin ki; her şeyi şovdan ibaret sanan bu zihniyete, o önüne geçmek istediği gençlik son verecek!’’ dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz