MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme’ye taş ocağı şoku: Yargıya rağmen!
Güncel
29 Temmuz 2015 Çarşamba 12:33

Çeşme’ye taş ocağı şoku: Yargıya rağmen!

Germiyan’da yapılması planlanan taş ocağına Haziran ayından yargıdan çıkan iptal kararının ardından Valilikten yeniden onay çıktı!
EGEDESONSÖZ - Yarımada Bölgesi’nin en önde gelen ilçesi Çeşme’de son zamanlarda verilen taş ocakları ve kırma eleme tesisi izinlerine karşı mücadele devam ediyor.

Alaçatı’nın Germiyan Köyü’nde sayıları artan taş ve kalker ocaklarının aldığı izinler bölge halkı tarafından yargıya taşınmış, İzmir 4.İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla ‘ÇED gerekli değildir’ izni iptal edilmişti.

Çeşme'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kutlu Aktaş Barajı havzasına inşa edilmesi planlanan taş ocağıyla ilgili Haziran ayında gelen müjde sonrası Valilikten şok bir karar çıktı. İzmir Valiliği Resmi kayıtlarda “Ali Tekin Kalker Kırma Eleme Tesisi” olarak geçen proje için yeni bir ÇED süreci başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İzmir ili Çeşme, ilçesi Germiyan Köyü mevkiindeki Ali Tekin tarafından yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma tesisi projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhalif
 29 Temmuz 2015 Çarşamba 13:30
çeşmeye giderken otoyolda taş ocakları var, bunlar ormanın içinde birer yara gibi duruyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz