MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli-Otogar Metrosu için ilk hamle!
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2023 Salı 14:28

Çiğli-Otogar Metrosu için ilk hamle!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’den başlayarak yeni yapılan Şehir Hastanesi’nn de içinde olduğu ve Otogar’a kadar uzanan bir metro hattının oluşuturulması hakkında talepte bulunduklarını ve bu talebin Tunç Soyer tarafından sıcak karşılandığını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, katıldığı Radyo Trafik’ta katıldığı bir programda kent içi trafiği rahatlatacak adımlar atılması için kolları sıvadıklarını belirtti.

HARMANDALI'NDAN BAŞLAYACAK
Başkan Gümrükçü, Çiğli’den Otogar’a kadar uzanacak bir metro hattı konusunda girişimlere başladıklarını açıkladı. Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldiklerini kaydeden Gümrükçü, ““Harmandalı’ndan başlayarak EVKA-5, Egekent, Yakakent, EVKA 2, EVKA 6, Karşıyaka yamaçları, Bayraklı Şehir Hastanesi ve Ege Üniversitesi’nden geçerek İzmir Otogarı’na kadar uzayacak bir metro projesi çok iyi olur. Biz bunu talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile bu konuda bir görüşmemiz de oldu. Konuya sıcak bakılıyor. İzmir gündemine getireceğimiz önerimiz umarız hayata geçer ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da ulaşımını daha da kolaylaştırırız” dedi.

Artan trafik sebebiyle kent içi ulaşım konusunda yeni yollar açılması için girişimlerini sürdürdüklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü şunları söyledi:

“Çiğli nüfusu şu anda 220 bine ulaştı. Trafiğin rahatlatılması için yeni yollar ve alternatif çözümler üretilmesi gerekiyor. Yerel yönetim ile merkezi yönetim arasında bazı anlaşmazlıklar olabiliyor. Vatandaşlar da merkezi yönetimden taleplerde bulunmalı. Hizmetin önceliğini talepler şekillendirir. Yeni yollar talep ederseniz onlar yapılır. Mavişehir-Ataşehir bağlantısının girişi tek bir yoldan yapılıyor. Birkaç alternatif yapılmasında fayda var. Bunu da biz yapacağız. Anadolu Caddesi’nden CaherDudayev Bulvarı’na bağlanacak bir yol açılacak. İZBAN hattı üzerine bir köprü yapılması gerekiyor. Köprünün yapılması için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırılacak az bir yapı kaldı. AVM’lerin arkasında yer alan Karşıyaka Stadı’nın yapılmasının istendiği arsanın sahibiyle devlet anlaştı, kendi üstüne geçirdi. Biz belediye olarak görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü de arsayı istiyor. Terkler yapılınca, AVM arkasından alttan bir yol daha açarak Ataşehir’e bağlantı sağlamayı planlıyoruz. Özel hastanelerin olduğu bölgeye geçişi rahatlatmak için de dere üzerinden köprü yaparak yeni bir geçiş yolu planlıyoruz. Otopark sayılarını artırıyoruz, daha geniş yollar açıyoruz. Egekent giriş ve çıkışı için çevre yoluna da bağlanacak yeni bir yol açacağız. Süreç biraz uzun sürüyor, itirazlar gibi unsurlar projelerin tamamlanmasını geciktiriyor”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet ozveren
 6 Nisan 2023 Perşembe 13:04
Hayalî bile umut verici hep izban üzerinden bir köprü ilekavusmak ne güzel olur sahil ile
 Melek SENCER
 6 Nisan 2023 Perşembe 12:44
Elbette uygun bir projedir İzmir için iyi bir çözümdür ancak Körfez geçişi olmadan İzmir rahat nefes alamayacaktır ilgililere duyurulur
 Alkan e
 6 Nisan 2023 Perşembe 10:13
Utku başkan iyi konusur ama sadece konuşur tunç başkan olmasa ciglide dikili ağacı olmucak
 Ahmet karaca
 6 Nisan 2023 Perşembe 08:45
Buca metrosu sizden önce bekleyin 15 sene sonra başlanır.Üçyol 10 sene sürdü buca daha başlamadı
 Engin
 5 Nisan 2023 Çarşamba 23:37
Siz çiğli tramvayını 5 yıl oldu açamadınız Bu otogarı 25 yılda anca yaparsınız CHP olarak artık bizi utandırmasın ya
 Hatice
 5 Nisan 2023 Çarşamba 20:22
Çok iyi olur.Bir an önce yapılsa insanlar rahat eder.
 Bülent Işık
 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:04
Enerjisi dışa bağımlı olan ve bu yüzden cari açık veren ülkede yollar kaldırmıyor diye tramvaya karşı çıkmak hangi mantığa sığar? Yollar kaldırmıyorsa otomobilden inip tramvaya bineceksin.Sizin o otomobil merakınız yüzünden onbinlerce insan depremde enkaz altında kaldı.
 Aydın CAN
 5 Nisan 2023 Çarşamba 11:57
İlçenin yollarını yapamayan, Pazaryeri yapamayan yönetim böyle büyük projenin hayalini insanımıza pazarlamaya çalışıyor. Komik olmayın. Yaptığınız bir tane hatırı sayılır bir projeden bahsedin.
 Hasan gümrükçü
 4 Nisan 2023 Salı 22:32
Sayin gümrükçü siz ilk önce çöpleri toplayın ondan sonra harmandalı çöplüğünü kaldırın ondan sonra Ataşehir tramvay projesini iptal edin zaten yollar kaldırmıyor birde tramvay projesini yaptınız. En iyisi mi siz bu başkanlığı yapamıyorsunuz işi ehline verin onuda AK PARTİ yapar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz