MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, gençlerle buluştu
Politika
25 Ekim 2021 Pazartesi 08:44

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, gençlerle buluştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu, İzmir’de gençlerle buluşarak gençlerin sorunlarını birinci ağızdan dinledi.

DEVA Partisi’nin yoğun il ve ilçe kongreleri programında sıradaki durak İzmir’di. Bayraklı 1. Olağan İlçe Kongresi, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongrenin hemen ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu’nun katılımıylaİzmirligençlerilebirarayagelinerek53.GençlikBuluşmasıgerçekleştirildi.

İZMİR İL GENÇLİK ÇALIŞMALARI BAŞKANLIĞI’NDAN BABACAN’A HEDİYE
DEVA Partisi İzmir İl Gençlik Çalışmaları Başkanlığı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a Gençlik Buluşması’na dek yapmış oldukları tüm faaliyetlerin görsellerinden oluşturulmuş bir Saat Kulesi tablosu armağan etti. Hediyeyi, İzmir gençliğini temsilen DEVA Partisi İzmir İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Ahmet Güngör takdim etti.

GENÇLERİN BAŞLICA SORUNLARI: İŞSİZLİK VE GELECEK KAYGISI
İzmirli gençler başta işsizlik ve sosyal ve finansal özgürlük olmak üzere eğitim, adalet, liyakat gibi temel meselelerdeki yapısal bozukluk ve eşitsizliklerden muzdarip olduklarını dile getirdi.

Belirtilen sorunlara yönelik DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini aktaran Ali Babacan, gençlerin korkmadan kendisini ifade edebilmesinin son derece önemli olduğunu, DEVA Partisi’nin rotasını gençlerin çizdiğini, gençlerin parti karar mekanizmalarında doğrudan temsil edildiğini ve politika üretim süreçlerinde aktif olarak rol aldığını ifade etti.

Buluşma esnasında sıklıkla dile getirilen problemlerden biri olan işsizlik sorununun bir uzantısı olarak gençlerin kendi alanlarında istihdam edilmesinin güçlüğüne dikkat çekildi. İşe alım süreçlerinde liyakat esasının hiçe sayılıyor olması da altı çizilen hususlar arasına yer aldı. Buluşmada değinilen tüm sorunların birleşim kümesi, gençlerin gelecek kaygısının altında yatan sebepler olarak bir kez daha saptanmış oldu.

YapılangörüşmelerdegençlertarafındanifadeedilensorunlarınçoğununortakolduğunubelirtenDoğaŞanlıoğluiseancaközgürlüklerin ve adaletin tam manasıyla tesis edilmesi haline sorunların çözülebilmesinin önünün açılacağını dile getirerek DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini ve politikalarını gençlerle paylaştı.

Hemen hemen her gün farklı bir şehirde gençlerle buluşan DEVA Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu toplantı sırasında notlar alarak gençlerin belirttiği problemler ve çözüm önerilerinin çok önemli olduğunu, tüm bu dönütlerden politika üretim ve geliştirme süreçlerinde yararlanılacağını belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz