MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DP'li Şahinalp'ten 'eğitim' mesajı: Öncelik afet bölgesi olacak
Politika
18 Mart 2023 Cumartesi 20:24

DP'li Şahinalp'ten 'eğitim' mesajı: Öncelik afet bölgesi olacak

İktisat Kongresi toplantısında konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, "Önceliğimiz bütün okulların süratli bir şekilde açılması, buralara ücretsiz kaynak ek kırtasiye desteği sağlanması, bu çocukların spor, hobi, terapi ve çocuk parklarının tesis edilmesi ve bu bölgeye öğretmenlerin de süratli bir şekilde takviye yapılmasını gerçekleştirmeyi ön görüyoruz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir İktisat Kongresi’nin 4’ncü günü kritik toplantılar ile  tamamlandı. Günün ilk saatlerinde ‘deprem’ temelli katılımcıların gerçekleştiği toplantılarda, son olarak ise sahneye 6’lı Masa’nın genel başkan yardımcıları çıktı.

Toplantıda konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp “İnanıyorum ki hep birlikte yaralarımızı en süratli şekilde saracağız. 14 Mayıs’taki seçimlerden sonra uygulayacağımız bilim politikası ile Türk bilim dünyasının kaybettikleri ulusal yetkinliğini ve uluslararası saygınlığını cumhuriyetimizin kuruluşundaki bilimsel atılım felsefesine uygun bir şekilde yeniden tesis edecek Türkiye’ye bilimsel ve teknoloji bir cazibe merkezi haline getireceğiz. “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır” sözüyle bu ülkenin geleceğinin bilime ve akla bağlı olduğunu söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’ni de geleceğini bilimden ve akıldan geçeceğini her zaman vurgulamıştır. Bilim politikamızı insan, özgürlük, demokratik eğitim, bilimsel düşünme, girişimcilik ve teknoloji üretimi odaklı bir anlayışla birlikte yürüteceğiz. Son yıllarda giderek hızlanan ülkemizden yurtdışına beyin göçünü engellemek ve tersine beyin gözünü gerçekleştirmek için eğitim sistemimizi özgürlükçü ve yenilikçi müfredat ile donatacağız. Yetişmiş insan gücümüz için uygun ekonomik ve sosyal koşullara yaratıcı akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinden iyileştirmeler yapacağız. TUBİTAK’ı sadece araştırma Endüstrileri ile kritik alanlardan ileri araştırmalar yapan kurum haline getireceğiz. Araştırma teknoloji ve yenilikçiliği üniversitelerde özel sektörde ve kamuda destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE ARAZİLERİNİ KESİNLİKLE RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ
Üniversite arazilerini kesinlikle ranta kurban etmeyeceklerini ifade eden Şahinalp, “Yüksek öğrenime bütçeden daha fazla kaynak tahsis edeceğiz. Üniversite arazilerini kesinlikle ranta kurban etmeyeceğiz. Yeni yurt binaları yaparak e üniversite kampüsü etrafındaki binalara kiralama yöntemiyle genişletilmiş kampüs uygulamasını başlatacak, üniversitelerin yurt sorunlarını çözeceğiz. Kredi ve yurtlar kurum, kredi ve burslarını yeni bir anlayışla ele alacak. Dağıtım süreçlerini şeffaf hale getireceğiz. Öğretmenlerimizi kurumsal ve toplumsal niteliği ile saygınlığını artırmayı temel önceliğimiz yapacağız. Öğretmenlik meslek yasasını değiştirecek öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirecek, öğretmenleri, uzman öğretmen ve baş öğretmen şekilde gruplayan uygulamaya son vereceğiz” dedi.

AFET BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLER İÇİN KOMİSYON
Deprem bölgesindeki öğrenciler için yaptıkları çalışmaları da aktaran Şahinalp, “Deprem komisyonu bir süredir çalışıyor. Afette etkilenen bölgelerde eğitimin nasıl sürdüreceğimizi buradaki öğrencilerimizin bu yaşadıkları afetten etkilenmemeleri için kapsamlı bir düzenlemeye gittik. Buradaki önceliğimiz bütün okulların süratli bir şekilde açılması, buralara ücretsiz kaynak ev kırtasiye desteği saplanması, bu çocukların spor hobi terapi ve çocuk parklarının tesis edilmesi ve bu bölgeye öğretmenlerin de süratli bir şekilde takviye yapılmasını gerçekleştirmeyi ön görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 tuba
 18 Mart 2023 Cumartesi 21:27
siz fasulye torbasından cıktınız galiba bırak yuzde biri turkiyede 10bin kişi size oyversin ne deseniz yapacagız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz